USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обеліск захисникам Вітчизни у Теремно відновлять з допомогою податківців Волині

8 Травня 2009 10:10
Податківці Волині надали посильну допомогу на відновлення обеліска захисникам Батьківщини. Про це 8 травня інформують «Волинські Новини».
 
За повідомленням відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян УДПА у Волинській області, обеліск воїнам, які, захищаючи Батьківщину, навічно залишилися лежати у братській могилі на волинській землі, в районі Теремно обласного центру встановили 1956 року – одним із перших на Волині. Ремонтували пам’ятник ще 1976 року.
 
З ініціативою обновити споруду за добровільні пожертви волинян до податківців звернувся учасник Великої Вітчизняної війни Георгій Башкатов, який брав участь у битвах на Курсько-Орловській дузі, в операції «Багратіон» та інших.
 
«Доводилося під час війни ховати своїх товаришів-розвідників 110-ї стрілецької дивізії, більш ніж двадцять чоловік. І під час кожного поховання ми давали клятву під ротний салют з автоматів, що будемо берегти пам’ять про подвиг тих, хто поліг. Збережемо пам’ять полеглих», – написав у листі-зверненні ветеран.
 
Працівники ДПА у Волинській області особистим коштом надали посильну фінансову допомогу для облаштування обеліска й у переддень Дня Перемоги завітали до ветерана з тим, щоб привітати зі святом.
 
Старі фото бойових друзів, спогади про героїчне минуле, турботи сьогодення та мрії про краще в майбутньому – все це дозволяє бути у вирі сучасних подій таким людям, як Георгій Башкатов. Нині він очолює первинну організацію інвалідів ветеранів Великої Вітчизняної війни, малозабезпечених пенсіонерів, відставників Збройних сил України при ЖКП №7. За активним громадським життям немає місця песимізму і розчаруванню. І в такій життєвій позиції колишні фронтовики сьогодні – гідний приклад для наслідування нашим сучасникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus