USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обіг коштів бюджету Луцька можуть оприлюднювати щоденно

18 Грудня 2014 12:43
Виконання луцького бюджету пропонують зробити прозорішим і доступнішим для розуміння.

Відповідний проект рішення розглянули під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 18 грудня.

Так, подавати інформацію щодо рішень про бюджет міста (в тому числі про бюджет, про внесення змін до бюджету міста, звіти про виконання бюджету) пропонується у відкритій формі із застосуванням візуальних засобів відображення відповідних показників. А працівники управління фінансів та бюджету при підготовці пояснювальних записок, інформацій та звітів щодо вказаних проектів рішень міської ради, мають надавати діаграми, графіки та інші форми візуального порівняння.

У пояснювальних записках відповідних проектів рішень повинні вказуватись та графічно зображуватись джерела надходжень до бюджету, їх порівняння, ступінь виконання до запланованих показників; видатки бюджету, їх порівняння, ступінь фінансування до запланованих показників; візуальні зміни до бюджету – відображення статей, фінансування яких статей зменшується, фінансування яких збільшується, чи нових статей видатків, а також додаткові надходження (платежі, збори, податки, субвенції, дотації).

Крім того, пропонується на офіційному сайті Луцької міської ради щоденно розміщувати інформацію про надходженнями до бюджету та видатки з бюджету, аби лучани могли
ознайомитися з цією інформацією. Адже люди мають знати на що витрачаються кошти з міської казни.

Зокрема, повинна висвітлюватись інформація про надходження (джерело, призначення, вид бюджету (розділу бюджету), інформація про видатки (номер платіжного доручення, отримувач, сума, призначення), інформація про залишок коштів (сальдо) на початок та кінець дня. Розміщувати інформацію пропонується наприкінці кожного робочого дня із можливістю перегляду інформації за попередні дні.

Графіки й щоденна інформація про надходження та витрачання бюджетних коштів на сайті розміщуватимуться за посиланням із веб-банер «БЮДЖЕТ м. Луцька. КОНТРОЛЬ»

Пропонується, що рішення буде введене в дію з 01.01.2015 року.

Депутати цей проект рішення підтримали, погодившись, що часто пояснювальні записки написані незрозуміло, крім того, нічого крамольного немає в тому, щоб фінансисти повідомляли громаді, на що витрачені бюджетні кошти. Відтак, вони пропонують сесії його розглянути.

Зауважимо, ініціатором рішення є депутат Андрій Осіпов, але, каже, готовий передати авторство комусь з колег, аби на результат голосування не вплинули міжособистісна неприязність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus