USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Обласна інфекційна лікарня не відповідає вимогам, – керівник Волинської СЕС

6 Травня 2009 08:52

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко констатувала неналежний стан багатьох інфекційних стаціонарів Волині у своєму виступі 5 травня під час селекторної наради з питань реалізації заходів щодо недопущення ускладнення епідемічної ситуації захворюваності на грип A/H1N1 в області. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».

 
За словами пані Янко, стан інфекційних стаціонарів на Волині є часто незадовільним. «На жаль, інфекційні стаціонари фінансуються по залишковому принципі», – зазначила головний лікар обласної санітарно-епідеміологічної станції. Проте саме в таких лікувально-профілактичних закладах слід створити необхідні умови для їх роботи.
 
Наталія Янко зазначила, що існує багато проблем стосовно Волинської обласної інфекційної лікарні, адже вона не відповідає вимогам, які ставляться до інфекційного стаціонару. Там із 60-тих років взагалі не проводився капітальний ремонт приміщень. При нормі 7,5 квадратних метра площі на одного хворого в обласній інфекційній лікарні цей показник становить всього 4,3 квадратних метра. Головний санітарний лікар області вважає, що проблемні питання цього медзакладу слід вирішувати, оскільки у ньому за рік лікується половина всієї кількості інфекційних хворих на Волині. Пані Янко вважає, що з території інфекційної лікарні необхідно перенести в інші приміщення дерматовенерологічну поліклініку, адже існує загроза зараження її відвідувачів.
 
За приклад Наталія Янко ставить інфекційні відділення Горохівської і Ратнівської центральних районних лікарень. Натомість інфекційне відділення Любомльської райлікарні, яка обслуговує прикордонний район, зараз у стадії ремонту. Головлікар обласної СЕС стурбована і станом приміщень Луцької станції швидкої медичної допомоги на вулиці Привокзальній. Пані Янко закликала владу районів та міст обласного значення докласти зусиль до здійснення ремонту приймальних, інфекційних відділень та відділень швидкої меддопомоги у лікарнях.
 
Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк поділяє позицію Наталії Янко. Пан Романюк зазначив, що проблему обласної інфекційної лікарні він бере під особистий контроль. «Інфекційну лікарню маємо зробити відповідно до правил», – сказав губернатор. Також він закликав посадовців на місцях зробити максимально сприятливі умови для функціонування інфекційних відділень у лікарнях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus