USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Облдержадміністрації матимуть лише контролюючі функції та слідкуватимуть за дотриманням законодавства, – Грицюк

2 Грудня 2008 13:30
Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк вважає, що органи місцевого самоврядування України діждуться реформи найближчим часом. Про це 2 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської облради, таку впевненість очільник головного представницького органу Волині висловив після участі в нараді на тему «Повноваження, завдання і статус органів місцевого самоврядування в контексті підготовки змін до Конституції України», яка відбулася у конференц-залі Верховної Ради України.
Народні депутати України, юристи з апарату Верховної Ради України, представники місцевого самоврядування та Української асоціації місцевих та регіональних влад обговорювали існуючі проекти законів щодо змін до Конституції України в частині повноважень місцевого самоврядування. Йдеться і про те, що наше законодавство потребує адаптації до Європейської Хартії «Про місцеве самоврядування».
«Я думаю, що в результаті внесених змін обласні державні адміністрації матимуть винятково контролюючі функції і слідкуватимуть за дотриманням законодавства. Адже це передбачено майже в усіх законопроектах. При райрадах та облрадах будуть створені виконавчі комітети з функціями, які передбачатиме Закон.
Абсурдними вважаю позиції в окремих проектах, які передбачають, що голова облдержадміністрації має право ветувати рішення обласної ради. Це суперечить будь-якій логіці та порушує норми Європейської Хартії «Про місцеве самоврядування». Є ж прокуратура, яка накладає протести на рішення сесії, якщо ті суперечать чинному законодавству», – резюмував Анатолій Грицюк.
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко запевнив учасників наради, що незабаром питання змін до Конституції розглядатиметься на рівні Комітетів Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Грудня 2008 15:02
Нещасні злодії ідіть вже куди небуть ви вже людям О....ли!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus