USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На підтримку нацменшин Волині планують виділити 161 тис. гривень

24 Січня 2018 20:54
На підтримку представників національних меншин, які проживають на Волині, цього року заплановано спрямувати 161 тисячу гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 24 січня.

Основна сума включає 120 тисяч гривень, які планують виділити з бюджету області, 14 тисяч гривень, залучених із міських і районних бюджетів, і 27 тисяч гривень, отриманих із небюджетних джерел.

Йдеться про кошти, які мають скерувати на реалізацію Регіональної програми соціально-культурного розвитку національних меншин у Волинській області на 2018–2022 роки. Загальний обсяг фінансування програми в ці роки має становити 715 тисяч гривень, із яких 590 тисяч повинні надійти з обласного бюджету.

На Волині представники національних меншин становлять 3,1 % від загальної кількості населення (32,5 тисячі осіб). Це, зокрема, чехи, поляки, росіяни, євреї та роми, які, переважно, мешкають у Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському.

Програма передбачає проведення різноманітних заходів, наприклад фестивалів, свят, мистецьких пленерів тощо. А також організаційно-координаційну діяльність та підтримку задля забезпечення сприятливих освітніх умов дітям із сімей національних меншин та ін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ник Показати IP 24 Січня 2018 21:50
евреям конечно нада..а я вот украинец прожил больше 60 лет на волыни и ни мне ни моим детям ни внукам и правнукам никто и гривни не дал..ну а евреям конечно нада. у нас ведь самые бедные евреи.
123 Показати IP 25 Січня 2018 08:45
Да и ще для ромів. Вони ж бідні такі. Всі багатодітні і неодружені, всі живуть за соц виплати, горіхі і мак. А йти на роботу то не для них (їм не можна).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus