USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Проаналізували міжетнічну ситуацію на території Волині

1 Березня 2019 23:03
В області 3,2% від загальної кількості населення становлять представники нацменшин. Наразі повідомлень про прояви національної нетерпимості чи ксенофобії не зафіксували.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА 1 березня.

Як повідомила начальник управління Ольга Чубара, у Волинській області представники національних меншин становлять 3,2% від загальної кількості населення або 32,5 тисячі осіб. Представники нацменшин проживають переважно у Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Володимирі-Волинському. Найбільша кількість ромського населення проживає на території Луцького, Ківерцівського, Ковельського та Маневицького районів.

Найчисельніші національні громади створили 18 громадських організацій обласного та 7 міськрайонного статусу.

Міжетнічна ситуація в області зараз характеризується виваженістю, стриманістю у відносинах між громадянами різних національностей і є контрольованою. Також не зафіксували проявів національної нетерпимості, ксенофобії, які б призвели до міжнаціональної ворожнечі чи конфліктів.
У 2018 році на Волині втретє відбувся обласний конкурс пісні і танцю національних меншин «Україна – мій дім», учасниками якого були вихованці позашкільних, учні загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, а також представники національних товариств, які діють на території Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Клава Показати IP 2 Березня 2019 01:42
Люди мiж собою завжди знайдуть спiльну мову ... А ось влада сiэ розбрат мiж тiтульними та нетiтульними . Закон про мову - це щось дике ... Наслiдки будуть поганими.
Ростов Показати IP 2 Березня 2019 08:19
А куда русские подевались ? Когда служил в Луцкой авиадивизии русских много было.
Іван Показати IP 2 Березня 2019 09:11
Цікаво, а на яких музичних інструментах вміє грати начальник управління культури ?
Саша до Іван Показати IP 2 Березня 2019 11:30
барабани)
Музрота до Іван Показати IP 2 Березня 2019 11:24
О, як вона грала ! Як грала !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus