USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обмеження права на аборт: Польщею прокотилися нові протести

29 Січня 2021 08:44
У Польщі 27 січня набуло чинності рішення Конституційного суду, фактично повністю забороняє аборти. Це викликало обурення поляків, які вийшли на масові протести по всій країні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на RMF24.

Протести почалися у більш ніж 30 містах, у тому числі в столиці Варшаві, а також в Гданську, Катовіце, Лодзі, Кракові, Познані та інших.

Мітинги проходять на центральних площах міст або під штабами консервативної партії, яка активно просувала і підтримувала рішення про заборону абортів.

Протестувальники тримають в руках саморобні плакати з написами на кшталт «Моє тіло – мій вибір» і закликають скасувати рішення Конституційного суду.

У поліції заявили, що деякі демонстранти поводилися досить агресивно, розпилюють в бік правоохоронців сльозогінний газ і закидають їх камінням. Один поліцейський був поранений. Кілька протестувальників у Варшаві були затримані.

У Варшаві ввечері 27 січня сотні маніфестантів зібралися під будинком КТ, а потім пішли маршем до партійного офісу керівної партії «Право і Справедливість». Згодом протестувальники, кількість яких зросла до кількох тисяч, повернулися в будинок КТ. Поліція супроводжувала маніфестацію, але не втручалася.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Польщі через заборону абортів на вулиці вийшли тисячі людей. Вони скандували антиурядові гасла та несли транспаранти з написами на підтримку права на аборти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ха Показати IP 29 Січня 2021 11:02
По прапору відразу видно хто протестує.
Мають гідність Показати IP 29 Січня 2021 12:07
Чи проплачені нашим агресором?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus