USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сльозогінний газ і кілька затриманих: у Варшаві знову протестували проти заборони абортів

19 Листопада 2020 10:09
Увечері 18 листопада у Варшаві знову зібралася кількатисячна акція протесту проти посилення заборони абортів в країні до майже повної; поліція застосувала проти учасників сльозогінний газ, кількох людей затримали.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RMF24.

Поліція ще з 4 години, за дві години до початку, почала перекривати підходи до парламенту бар’єрами, кордонами силовиків та поліцейськими авто.

Спершу акція планувалася перед будівлею Сейму, але через те, що силовики заблокували прилеглу вулицю, протестувальники рушили на площу Варшавського повстання.

Під час руху періодично ставались дрібні сутички з поліцією. Деякі протестувальники палили свічки і фаєри.
Поліція у гучномовці попереджала, що епідемія не скінчилася, тому потрібно тримати дистанцію і носити маски. Люди кричали у відповідь, що це їх не зупинить від протесту.

На площі Варшавського повстання, коли протестувальники виявилися заблоковані кордоном поліції з усіх боків, хтось спробував прорвати лінію. Поліція застосувала сльозогінний газ. Дісталося і депутатці Сейму від «Лівих Разом» Магдалені Бєлят, яка теж була на акції.

«Поліцію атакувала група агресивних людей, тому вони застосували засоби прямого примусу, включно з газом та фізичною силою», – пояснив у коментарі речник поліції Варшави Сильвестр Марчак.

RMF24 повідомляє про щонайменш декілька затриманих.

Нагадаємо, 22 жовтня Конституційний суд Польщі оголосив рішення про те, що аборт через дефекти плоду суперечить Конституції, встановивши правову основу, яка рівносильна майже повній забороні на переривання вагітності в країні.

Після цього у Варшаві та всій країні почалися акції протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Листопада 2020 11:41
С горечью и огромной обеспокоенностью в который раз вынужден наблюдать как попираются естественные права граждан на мирный протест и восстание. Я ничего не перепутал? Верно цитирую послов-2014?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus