USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Обвал будинку в Маямі: кількість жертв зросла до 86, ще понад 40 людей продовжують шукати

11 Липня 2021 13:17
Кількість загиблих унаслідок обвалу будівлі в містечку Серфсайд, що у передмісті Маямі, зросла до 86. Ще 43 людини залишаються зниклими безвісти.

Про це повідомила мер округу Маямі-Дейд Даніелла Левін Кава, повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Посадовиця розповіла, що 62 з 86 жертв уже ідентифіковані. Родичів 61 загиблого вже повідомили про це.

За словами рятувальника Джиммі Патроніса, останнім часом почали частіше знаходити жертв, оскільки частина будинку, яка не обвалилася, раніше могла впасти у будь-який момент. Однак після остаточного знесення будинку вона більше не становить загрози.

Паралельно із пошуком тіл загиблих посадовці продовжують розслідування причин обвалу та перевірку міцності інших будівель в цьому районі.

За словами мера Серфсайда Чарльза Беркета, експерти вже проаналізували міцність дуже схожої будівлі.

«Ми були там вже декілька разів. Ми взяли зразки. Ми використали георадар. Ми намагаємося визначити кількість сталі, товщину плит, ми намагаємося зібрати всю цю інформацію і подивитися, чи є якісь ознаки слабкості», – сказав Беркетт.

Частина багатоповерхівки у районі Серфсайд, що у передмісті Маямі, обвалилася 24 червня. Ця дванадцятиповерхова будівля була зведена ще у 1980-х роках. У ній завалилася вся задня сторона. Унаслідок обвалу на околиці розлетілося багато уламків, автомобілі на відстані до двох кварталів укрило шаром пилу.

Наразі причина обвалу точно невідома. Перед тим там проводили ремонтні роботи на даху, тож це могло бути фактором обвалу. За даними The New York Times, інженер-консультант ще у жовтні 2018 року попереджав, що житлова будівля у Маямі, яка обвалилася 24 червня, має «серйозні пошкодження» та потребує ремонту.

4 липня залишки дванадцятиповерхової будівлі знесли організованим вибухом. Однією із причин знесення будівлі став тропічний шторм «Ельза», який насувався на Флориду. Через нього шукати людей у напівзруйнованій будівлі було б небезпечно.

Наразі рятувальники припинили пошуки людей, які могли вціліти під завалами. Натомість вони зосереджені на відновленні місця обвалу й пошуку тіл загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus