USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Одіозний суддя Ковтуненко може опинитися на лаві підсудних

7 Серпня 2015 14:37
Щойно скандальний луцький суддя Віталій Ковтуненко був героєм численних публікацій про те, як у лучанки його рідна теща відібрала особняк (шляхом нібито незаконних торгів), де він сам і мешкає, як уже може стати головною дійовою особою в інших сюжетах: слідчі прокуратури Волинської області повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень судді Луцького міськрайонного суду.

Про це повідомляє «Волинська газета».

Суддю підозрюють у постановленні завідомо неправосудного рішення. Мовляв, у квітні ще 2011 року цей служитель Феміди постановив завідомо неправосудне рішення у цивільній справі, яким задовольнив позовну заяву громадянина до його нібито цивільної дружини без дослідження матеріалів справи та за межами позовних вимог. Таке рішення дозволило жінці вивести з-під заборони відчуження 27 об’єктів нерухомості та визнати недійсними договори іпотеки, застави приміщень, укладені нею з банками на загальну суму близько 25 мільйонів гривень. Для приховування своїх злочинних дій, у травні 2011 року завідомо неправосудне рішення, проголошене у цивільній справі, суддя замінив на підроблене.

Про цю ж історію повідомила прес-служба СБУ: «Служба безпеки України припинила корупційні дії судді Луцького міськрайонного суду, який виносив завідомо неправосудні вироки. Унаслідок його протиправних дій низці державних та комерційних банків України було завдано збитків – не повернуто кредити на суму майже 25 мільйонів гривень. За матеріалами УСБУ у Волинській області прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку) та частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголошено про підозру. Слідство триває».

Джерела в правоохоронних органах стверджують, що йдеться саме про Віталія Ковтуненка. І варто нагадати, що це той служитель Феміди, який «одягав» електронні браслети на волинських активістів Революції гідності Майю Москвич та Ігоря Гузя, а також був слідчим суддею у кримінальних справах проти інших учасників волинського Майдану.

Олена ЛІВІЦЬКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
досвічений Показати IP 7 Серпня 2015 14:49
Я мав досвід бути в нього на засіданнях.Потвора самозакохана!***
З досвіду Показати IP 7 Серпня 2015 17:44
Банк фальшує договори / підтвердження заключення почеркознавчої експертизи/ , а суддя себе веде таким чином , що так би і мало би бути . Жах! Хто більше заплатить , то і рішення винесеться на його користь. - А судді просто відбивають гроші за свої такі грошовиті посади, і люстрація - то курям на сміх.....
вишак Показати IP 7 Серпня 2015 18:09
Вищу міру
віра Показати IP 8 Серпня 2015 09:44
Ворон ворону.... Справедливість тільки Господня.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus