USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцького суддю намагалися виселити з «анексованого» будинку

19 Травня 2015 15:48
Активісти «Самооборони Волині» та «Автомайдану Волині» прийшли допомогти власниці будинку на Ветеранів, 22 у Липинах Ользі Таран потрапити в помешкання, яке «анексували» суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко та його теща Віра Смокович.

Події розгорнулися у вівторок, 19 травня. Суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко закрився у будинку в селі Липини біля Луцька та відмовлявся виходити, хоча законний власник оселі – зовсім інша людина, - повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

Натомість сам Віталій Ковтуненко стверджує, що власником будинку є його теща Віра Смокович.

Нагадаємо, свого часу теща судді Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуенка Віра Смокович купила за 260 тисяч гривень будинок. Його продавав за борги банк, раніше будинок належав Ользі Таран. Будівлю забрали, тому що вона виступила поручителем за кредит, який так і не повернули.

Проте в результаті судової тяганини результати торгів та постанову про виселення Ольги Таран скасували. Тому жінка вирішила потрапити у власний будинок. Для цього вона, за сприяння активістів, зняла з петель ворота та зайшла на подвір’я.

Побачивши людей, Віталій Ковтуненко заховався у будівлі та вів переговори із правоохоронцями лише телефоном. Міліцію викликала Ольга Таран, адже будинок, власником якого вона є, «окупували невідомі».

У підсумку на місце приїхали працівники СБУ, начальник Луцького райвідділку міліції Сергій Тягунов, заступник начальника УМВС у Волинській області Анатолій Петрушин, активісти «Варти порядку».

Зокрема, Анатолій Петрушин, ознайомившись із документами відзначив, що міліція не має ніяких підстав там перебувати, оскільки ніхто не вчиняв правопорушення. Натомість працівники СБУ залишалися на місці, оскільки саме вони мають гарантувати недоторканість суддів.

Цікаво, що на подвір’ї стояла машина «Опель Фронтера» на «польській реєстрації». Активісти стверджують, що раніше бачили суддю на цій машині. Проте, коли він востаннє заїжджав на ній у Польщу ‒ невідомо.

Сам Віталій Ковтуненко після того, як таки вийшов із будинку, відзначив, що на машині не їздив, а хоче передати її бійцям АТО. Він домовився із активістами «Автомайдану Волині», що машину передадуть спецпідрозділу «Світязь».

Також Ковтуненко наголосив, що власником будинку ніби досі є Віра Смокович, бо свідоцтво про право власності для неї нібито не скасували. На всі незручні запитання журналістів він відмовлявся відповідати, посилаючись на статтю 63 Конституції України.

Однак адвокат Ольги Таран Ярослав Богачук відзначив, що результати торгів скасували в судовому порядку, а свідоцтво так і не зареєстрували, тому воно не дійсне. Натомість він надав інше свідоцтво на ім’я Ольги Таран, яке датоване лютим 2015 року та необхідним чином зареєстроване.

У підсумку власниця будинку Ольга Таран вирішила поки не потрапляти в будинок силою, а знайти спосіб повернутися туди «мирно».

Цікаво, що активісти відключили електропостачання в будинку на щитку, аби стимулювати суддю таки покинути його.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
не пацик Показати IP 19 Травня 2015 16:04
як можна ветерана висилити із вулиці ветеранів : а ви бачили якиий порядк на подвірі-все чисто-просапано : молодець :
123 Показати IP 19 Травня 2015 16:10
260 тис. грн. за такий будинок, майже в Луцьку? Ще десь таке продається? Я б придбав. Чи таки знижки тільки родичам суддів?
не пацик до 123 Показати IP 19 Травня 2015 17:00
сьогодні пана камінського затримали за хабар 217 тис гривень- як раз на хатинку
12 до 123 Показати IP 20 Травня 2015 06:56
А хто заважав Олі викупити той будинок за 260тис. Борги потрібно повертати, а не безвідповідально тільки брати
321 Показати IP 19 Травня 2015 16:16
Буде в тебе зять суддя і будиночок такий буде також...
Свідок Показати IP 19 Травня 2015 16:40
Закрався в будинку, а сам призначив судові засідання. Для суддів закони не писані?
Андрій Показати IP 19 Травня 2015 16:54
Цікаво за якою методикою і який оцінщик оцінював спорди?Я думаю,що це повинно послужити темою для роздумів прокуратури.Так,як і те де взявся автомобіль,якого терміново погодився суддя передати для потреб АТО.
Юристка Показати IP 19 Травня 2015 20:59
То ще той суддя.... Як тільки перевівся до нас в Луцьк, в 2008 році, прославився ще й тим, що мав офіційно 2 шлюби і 2 законні дружини... З однією одружений був у себе в Херсонській області, потім "загубив" паспорт, зробив новий у нас і одружився на родичці досить високопоставленого судді... Ось такі люди вирішують долі інших..... Головне для них - вміти робити "дурнішими" інших людей((
знайома Показати IP 19 Травня 2015 21:13
Бажаю Олі чимшвидше повернутися з дітьми до своєї оселі. Вона - боєць!
Петро Показати IP 19 Травня 2015 22:32
А в чому винна людина яка купила житло на торгах, і як це через стільки років її звідти викидати. Це кошмар в цій державі все може стати з ніг на голову
Анонім до Петро Показати IP 20 Травня 2015 00:23
А як же пани юстиції викинули на двір 2-з малолітніх дітей?!Як за таку смішну ціну придбали будинок?!Чому навіть не дали діткам одежі?!Я вже не говорю про стареньку людину,яку також вигнали!!! І ще...Подумайте!Як це не гігієнічно користуватись речами інших(невідомих)людей!!!А вони користуються!!!Мені здається,що господа юстиції заробляють не погані грошенята!!!Сором та гидота!!!
жителька до Петро Показати IP 10 Серпня 2015 14:27
На торгах повинно бути не менше двох покупців, а був тільки суддя, ольгу до торгів не допустили
аяяй Показати IP 20 Травня 2015 00:44
А деньги банку муж Ольги Таран так возвращать и не собирается,150 тыс долларов это что ничего?Активисты выступают уже в роли "крышы",и конечно за деньги.Берите люди кредиты,не возвращайте,и вам их спишут или активисты помогут?
12 до аяяй Показати IP 20 Травня 2015 06:58
А потім ще кинути наступного власника на 260тис, адже я розумію що Оля ці гроші теж повертати не збирається
ЛЮСТРАТОР Показати IP 20 Травня 2015 01:39
МАШИНУ І ЙОГО СВІТЯЗЮ, ДЕД ЙОМУ ШВИДКО МОЗГИ ВПРАВИТЬ.
Любешів Показати IP 20 Травня 2015 10:07
Ці судді дуже порядні і шановані в районі люди,вихідці з простих людей.Не смійте судити не знаючи суть проблеми.Запитайте краян з села Великий курінь як ці люди себе ведуть по відношенню до односельчан,і ви все зрозумієте.А складається враження що якщо ти майданівець то ти верховний суддя.
лучанка до Любешів Показати IP 10 Серпня 2015 14:30
Та в селі курінь в родинній хаті ніхто не проживає, то про які відношення до селян ви говорити 1
Курин Показати IP 20 Травня 2015 10:32
Закрийте свої п... і не зачипайте Ковтуненка і Смокович Віру, вони більш ніж порядні люди... заздріть мовчки...
Миколка Показати IP 20 Травня 2015 11:31
Не хіла хатка, і за які такі шиші ця "нещасна"жіночка її збудувала чи купила, кредит не віддають і ще й хатку залишіть, з такими тільки по їх вчинках, совісті нуль.
Спостерігач Показати IP 20 Травня 2015 20:38
Хата то була на торгах обшарпана, занедбана, занехлюяна як і її власниця Ольга. Хто за неї такі гроші дав фінансовим шахраям, які банку винні 2000000 гривень. Нові господарі відремонтували: молодці. А виходить самооборона і євромайдан покривають шахраїв. Коли вже прийде справедлива влада...?
Василь Віталійович Показати IP 21 Травня 2015 00:54
Віталік і Вєра тримайтесь, пройде ще трохи часу і вся та так званна самооборона зникне так як і появилась... у Вас все буде ОК... ми Вас любимо і підтримаємо....)))))))
Адвокат Показати IP 21 Травня 2015 09:10
А я не знав, що самооборона та автомайдан прикривають зечок та шахраїв, тіпа як Таран Оля і її мужинька, які судимі по статтям шахрайство і підробка документів на кредит. Скоро будем вбивці і педофілів вселяти в хати суддям?
Закон один для всіх Показати IP 21 Травня 2015 23:20
А взагалі Автомайдану і самооборона знають, що існує відповідальність за незаконне проникнення в чуже житло? І як так бачу, що і адвокат не обізнаний у цьому..
Дістал Показати IP 21 Травня 2015 23:26
Останнім часом в мене вже відраза до автомайданців і самооборонівців. Вони не захищають людей, в який порушені права, а захищають тих, хто їм заплатить, або щоб пропіаритись, або ще хто на них надавить. Вони навіть не розбираються в ситуації. Насправді мені дуже шкода суддю, бо на його місці міг бути кожен із людей, які хотіли зекономити і купити дешеве житло... А ці "бездельники" захищають дійсно різних шахраїв. А ж соромно, що колись підтримувала автомайдан. Тепер як бачу там одні бандюки, які лобіюють інтереси таких самих.
Нічого собі Показати IP 21 Травня 2015 23:32
Про цю ситуацію вже писали багато раз. Ця справа тягнеться декілька років. І сума 260 тисяч це може бути курс 8 чи 10. От і поділіть.. Але ж суддя заплатив гроші. Фактично погасив кредит за ту жінку. Він ж нев крав, не нахаляву отримав житло, що ще хотіти. В мене складається враження, що зараз нашу увагу хочуть переключити на суддів. Люди не ведіться, бо скоро почнуть я так бачу до нас теж в хати приходити різні автомайданівці з такими вгодованими адвокатами
До самооборони Показати IP 21 Травня 2015 23:34
Може то мені взяти кредит у банку на будиночок і потім його не повернути? А що.. Самооборона мене ж захистить і я буду мати будинок?
Засудити Таран за ша Показати IP 21 Травня 2015 23:39
Ковтуненко принциповий суддя, який собі міг дозволити виставити із засідання навіть прокурора. Його не взлюбили тут. І тут така нагода, розправитися з ним! Оті роблять резонансну справу. А насправді людина собі купила будинок і тепер змушена ще відстоювати свої права. А таких як Таран треба засуджувати. Шахрайка! Вона я так бачу взяла кредит і наперед вже знала, що не буде його повертати.
За справедливість Показати IP 21 Травня 2015 23:43
Скільки знаю ситуацій, коли щоб повернути майно, яке в кредиті люди починають придумувати, то дітей якось заднім числом прописувати, то не був у банку, не брав гроші, то не підписував договір. Кому що придумається. Але зарам'ятайте Бог нас всіх розсудить по наших вчинках!
Спостерігач Показати IP 24 Травня 2015 03:06
Щиро та дуже дякую усім тим, хто виклав відео цієї знакової та, без сумніву, історичної для мешканців Волині події в глобальну мережу Інтернет. Раджу це переглянути усім на власні очі ось тут: https://www.youtube.com/watch?v=SSLkFTZw9as. Побачити обличчя переляканого і морально згвалтованого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковтуненка Віталія Володимировича, як на мене, дорогого коштує. Адже цей пан давно вже уявив себе таким собі князьком у своєму суддівському кабінеті та став причиною появи нових сивих волосин на голові багатьох волинян та причиною масової смерті їх нервових клітин. Можливо, очищення села Липин Луцького району Волинської області від одіозного пана Ковтуненка стане першим етапом на шляху досягнення вже, мабуть, сформованої місії багатьох волинян, яка полягає в очищенні судової влади України від такого горе-судді. P. S. Незважаючи на коментар дописувача-тезки, зробленого 20 Травня 2015 року о 20:38, запевняю громадськість, що справжній і первісний дописувач з ніком "Спостерігач" до судді Ковтуненка має глибоку антипатію. І, користуючись свободою слова, думки і поглядів, не нехтує таку антипатію виражати. Зокрема, і на сторінках цього інтернет-видання також.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus