USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Одну дитину – в Росію, другу – в притулок: у бабусі з Волині відібрали онуків

25 Грудня 2022 17:50
Одну дитину вивезли в Росію, другу забрали в дитячий будинок. Бабусю, яка виховувала двох онуків, уже вдруге позбавили права опікуватися дітьми, хоча жінка фактично поставила їх на ноги.

Старшій Олександрі виповнилося 17. Десять років тому її прямісінько зі студії програми «Один за всіх» забрав батько, якого вона вперше побачила під час знімання. Згодом вивіз до Росії. Меншому Олексію – десять. Нині він у дитячому будинку в місті Рожище. Його бабуся в суді доводить, що може опікуватися хлопчиком, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Ольга Сергеєва має непросту долю. Її дочка відріклася спочатку від однієї дитини, а потім від другої. Обох на виховання взяла бабуся.

Десять років тому, коли Олексій тільки-но народився, семирічна Олександра проживала з бабусею в селі Звиняче Горохівського району. Онуку Ольга виховувала з народження, бо рідна матір залишила дитину в пологовому будинку. І хоч жили бідно, як більшість людей у селі, дитині жінка давала раду. Поки одного разу не з’явився батько дівчинки, що родом із Росії. Через сім років у нього раптом прокинулися батьківські почуття і він вирішив забрати дитину.

Звісно, рідна бабуся на таке не погодилася, проте мама, яка жодного дня не опікувалася дитиною, але не була позбавлена батьківських прав, дала згоду.

Соціальні служби Горохівського району стали на сторону новоспеченого батька й навіть розпочали готувати документи для вивозу дитини до Росії. Бабуся, своєю чергою, почала узаконювати опіку, бо ж не знала, що за чоловік хоче забрати її онучку і чому таке бажання в нього виникло через сім років після народження Олександри.

Цю історію тоді описала місцева газета. Ситуацією зацікавилося українське ток-шоу «Один за всіх». Героїнею сюжету стала матір Олександри Анастасія, яка на період знімання програми вже мала й однорічного сина Олексія.

У ток-шоу показали конфлікт між матір’ю та дочкою. Ольга Сергеєва розповідала, що її донька веде не дуже порядний спосіб життя, натомість Анастасія запевняла, що матір на неї намовляє. Окрім того, у програмі зазначали, що Ольга вигнала дочку з дому.

«Я люблю бабусю, бо з бабусею я проводжу більшість часу», – говорила тоді семирічна Олександра.

Ольга Сергеєва також розповідала, що Анастасія залишила дочку в пологовому будинку. А коли вона дізналася про це, то знайшла доньку й привела її до немовляти, бо думала, що в дочки таки прокинеться материнський інстинкт. Також зателефонувала батьку новонародженої і його батькам, бо Анастасія народилася кволенькою.

«А мені відповіли: «Дитина буде жити? Чи взагалі варто на неї витрачати гроші?» – пригадувала Ольга Сергеєва.
Сільська голова Тетяна Панасюк, що була присутня на програмі, чомусь стала на сторону мами, бо мовляв бабуся все вигадала.

Послухавши студійних експертів і запрошених гостей, у глядачів можуть закрастися сумніви, чи матір-тиран не оббріхує рідну доньку, щоб самій виховувати онучку. Однак якщо Ольга намовляла на Анастасію, то як їй вдалося сім років прожити з малолітньою онукою, якщо за документами рідна мати дівчинки не позбавлена батьківських прав і навіть отримує допомогу на дитину. Звісно, ця допомога до маленької Олександри не доходила.

На прохання Ольги Сергеєвої переоформити опікунство на неї Анастасія не приставала. Під час програми пані Ольга припустила, що опіка над Олексієм теж ляже на її плечі.

До України прибула теж друга бабуся маленької Олександри, яка вжахнулася тим умовам, в яких жила онука. Мовляв, якби знала, то не чекала би сім років.

Отямився й рідний батько Роман Мєшков. У нього прокинулися не тільки батьківські почуття, але й любов до Анастасії, попри те, що та встигла народити сина від іншого чоловіка.

Урешті Роман пообіцяв забрати Анастасію з двома дітьми до Росії. Наприкінці програми показали возз’єднання молодої сім’ї в Росії.

Дійсно по завершенню програми семирічну Олександру тато та бабуся забрали зі студії та повезли в Росію. Анастасія з однорічним Олексієм теж поїхала туди. Ймовірно, щасливий кінець перед камерами розіграли навмисно, адже на той момент не всі документи для вивезення дитини за кордон були готові, а так з неповнолітньою їхали і матір, і батько.

Анастасія здобутим щастям насолоджувалася недовго, адже її з малим Олексійком нова російська сім’я випровадила через кілька днів назад в Україну. Тут вона відріклася від другої дитини. Тому Ольга Сергеєва мусила взятися за виховання онука.

Минуло 10 років. Жінка говорить, що після ток-шоу не довіряє пресі, і зі сльозами згадує про те, що відбувалося тоді в студії.

«Олександра хворіла. Ми потрапили в лікарню. Навіть не подивилися на це, домовилися з лікарями, дали ліки й хвору виперли на телебачення, а потім хвору посадили в потяг і повезли туди, – пригадує вона. – У мене після програми дитину просто вирвали з рук… Мені телефонує знайома з Ківерців і каже, що Настя вже тут, не в Росії. Я виготовляла документи, аби поїхати до Олександри, але дізналася, що Олексійко в притулку. Я виготовила документи й мені його віддали. Я його вигляділа».

Попри те, що Олександра далеко в Росії, Ольга Сергеєва до війни навідувала онучку разом з Олексійком. На російських родичів не намовляє. Каже, що прийняли їх на цілий тиждень. Олександра живе не з батьком, а з бабусею і дідусем. Зараз під час війни спілкування з онукою обмежене.

Анастасія проживає зі своїм співмешканцем. Виховувати ані Олександру, ані Олексія вона не хоче.

Зараз Ольга Сергеєва переймається новою проблемою: соціальні служби хочуть відібрати в неї 11-річного онука. Тому вона оббиває пороги суду, робить усе можливе, щоб її не позбавили опікунських прав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus