USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Один крок до змагань: як луцьких школярів змінив спорт

7 Квітня 2018 16:50
Минуло два місяці підготовки, протягом яких луцькі школярі з нуля опановували основи хортингу, встигли взяти участь в обласних змаганнях в Івано-Франківській області та підготувалися до чемпіонату України. Те, що регулярні заняття хортингом допомагають юним непосидючим школярам розвиватися, визнають їхні батьки.

Протягом попередніх тижнів тренувань луцькі школярі, які зголосилися займатися хортингом, навчалися перемагати суперників у сутичках, бути дисциплінованими та гнучкими, засвоювали прийоми ударної та кидкової техніки, працювали над розділом «форма» та брали участь у перших справжніх двобоях у захисному спорядженні тощо. Незважаючи на зовсім короткий період підготовки, їм доведеться випробувати себе у двобоях під час чемпіонату на Прикарпатті.
Вже на цьому етапі діти-першачки зі звичайних школярів стали справжніми козаками з волею до перемоги, з вмінням ставити перед собою цілі та йти до них, з бажанням важко працювати над своїми «не можу» й долати слабкості заради самовдосконалення.


Про це розповідають і самі юні козаки, і їхні батьки.

«Мені хортинг дав силу й додав швидкості. Я став на багато рухливішим, а коли б’ю удари, то стаю прудким», - розповідає Артем.



Владислав говорить, що спорт дає силу, здоров’я, дисциплінованість. Юний лучанин займається бойовим мистецтвом, яке називається хортинг. Спорт, з його слів, потрібен не тільки чоловікам, а й жінкам, адже усім додає здоров’я.



Президент Волинської обласної федерації хортингу Сергій Пʼятіков розповідає, що на пояснення тих чи інших технік у передзмагальний період іде дуже багато часу, тож повертаючись зі змагань, зі спортсменами говорять однією мовою. І, звісно, кожен заряджається мотивацією та працює на 200%.


Роль батьків у вихованні дитини є однією із провідних, адже саме підтримка батьків на початкову рівні вихованця є визначальною.

«Зміни великі, особливо після змагань побачили роботу тренеру, успіхи сина. Тренування хортингом організовує дитину. Тренер їх загартовує, допомагає займатися. Заняття, боксування, боротьба – змішані єдиноборства йому подобаються, дитина більше організовується, коли ходить на тренування. Тренер наголошує, що займатися спортом треба не відриваючись від шкільного навчання, мовляв, коли успішність буде падати, їх тут не будуть чекати», - говорить батько Артема Борис.


Мама Владислава Наталія розповідає, що юний спортсмен, який тільки займається два місяці, дуже хотів сюди потрапити.

«В школі ми розумово розвиваємося, а тут хочемо фізично. Хочемо мати силу, в наш час для хлопчиків це важливо. Спочатку важко було, адже раніше він не мав таких фізичних навантажень, у школі уроки фізкультури – це зовсім не те. А тут і віджимання, гімнастика, спаринги – він це дуже любить. Каже, що подобається. Прибігає зі школи, каже, що ні їсти, ні пити не хоче, аби тільки швидше уроки зробити й на тренування не запізнитися. Почав швидше вчити уроки, бо раніше, прийшовши зі школи, то телефоном грався, планшетом, а зараз на все це немає часу, бо ж треба встигнути на тренування. Вдома також займається, все маму і тата просить, щоб прийоми відпрацьовувати. Йому це дуже подобається», - зізнається пані Наталія.


Мама новачків Дениса та Максима Олена розповідає, що дітлахи почали менше гратися з телефонами, навіть вдома самі тренуються, стали відповідальнішими, триманішими, впевненішими, адже можуть захистити один одного.


Нагадаємо, попереду у наших учасників проекту - чемпіонат України з хортингу, який буде справжнім іспитом на мужність, адже нашим новачкам доведеться зустрітися у двобоях з спортсменами, які мають за плечима не один рік тренувань.


Соціально-спортивний проект «Від школярів до козаків» реалізовує Інформаційне агентство Волинські Новини спільно з Федерацією хортингу на Волині. Група школярів початкових класів долучилася до занять спортом, аби виховати у собі силу волі, здобути навики самозахисту та розвинутися фізично. Через два місяці найрезультативніші учні увійдуть в команду, яка захищатиме честь Волинської області на чемпіонаті України в Києві. Над матеріалом працювали журналісти Вадим Панафідін та Павло Переведенець. Довідково: Хортинг – український національний вид бойових мистецтв, який поєднує в собі як ударно-кидкову техніку, техніку роботи в партері, переміщення, роботу руками, ногами в стійках і повний спектр кидкової бази, який може траплятися в усіх видах бойових мистецтв, спрямованих на кидкову техніку, починаючи від вільної боротьби, закінчуючи джиу-джитсу, дзюдо, бойовим самбо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus