USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Оформити будинкову книгу в Луцьку можна буде через «єдине вікно»

22 Грудня 2016 18:14
Новий порядок оформлення та реєстрації будинкових книг затвердили в Луцьку. Вже з 2017 року оформити будинкову книгу можна буде в ЦНАПі через «єдине вікно».

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21-го грудня.

Зі слів начальника відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяження Юлії Соломко, законодавець не врегулював питання видачі будинкової книги, тому з цим доводиться розбиратися місцевій владі.

«Видача будинкової книги законодавчо не врегульована. Ми пропонуємо надавати цю послугу у форматі «єдиного вікна» й робити це через ЦНАП», - наголосила Соломко.

Таку ініціативу підтримали члени виконкому та більшістю голосів ухвалили таке рішення. Відповідно, вже за новою послугою можна буде звертатися в ЦНАП вже з 2017 року.

Для цього власник (співвласники) будинку чи квартири подає заяву та наступні документи:

- паспорт власника (співвласників) будинку, квартири, житлового приміщення тощо;

- документи на право власності на будинок, квартиру, житлове приміщення тощо або на його частину (крім випадків, коли право власності на такий об’єкт вже зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно);

- технічний паспорт на житловий будинок, квартиру, житлове приміщення тощо (крім випадків, коли право власності на такий об’єкт вже зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно);

- попередню будинкову книгу (у разі її заміни або виділу (поділу) житлового будинку, квартири, житлового приміщення тощо).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus