USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Охендовський подав заяву про злочин до ГПУ на Холодницького та Ситника

18 Лютого 2017 15:56
Адвокат Михайла Охендовського (нелегітимного голови ЦВК – ред.), Олег Бабич повідомив, що Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це він розповів в інтерв’ю українському виданню, повідомляє «Преса України». Дане кримінальне провадження було відкрито за заявою Михайла Охендовського про притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності. Окрім Холодницького та Ситника, у провадженні фігурує детектив НАБУ Роман Єгізаров та ще двоє осіб. За словами адвоката, доказова база складає близько тисячі сторінок. У разі доведення вини порушники можуть отримати до 10 років ув’язнення. «Це тяжкий злочин. Або Холодницький, або Ситник, або детектив, який веде справу, можуть отримати до 10 років», – розповів Бабич.

Зазначимо, що Назар Холодницький розглядає відкриття кримінального провадження, як спосіб захисту Охендовського. «Якщо там є ознаки злочину, то нехай розслідують. Ми готові надати будь-яку необхідну допомогу. Але повторюся, це просто спосіб захисту в первинному провадженні», – заявив керівник САП. Раніше голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський відмовився давати будь-які показання під час його допиту детективами Національного антикорупційного бюро України.

Нагадаємо, уперше в українській історії чинному голові Центрвиборчкому оголосили офіційну підозру в корупції, а саме - в отриманні хабарів в особливо великих розмірах. Нині ж, на думку експертів, скидається на те, що політичні послуги чинного голови ЦВК нинішній владі уже не потрібні. Кримінальне провадження проти Михайла Охендовського, який уже понад дев'ять років очолює ЦВК, розпочало Національне антикорупційне бюро.

Політолог Костянтин Бондаренко свого часу на власній сторінці в ФБ припустив, що Глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський може дати свідчення з приводу «однієї виборчої компанії» і перетворення «цифри 47,5 в 54,7».Як пише Страна.ua, політолог, ймовірно, має на увазі президентські вибори 2014 року, в першому і єдиному турі якихПетро Порошенко, згідно з офіційними даними, набрав якраз 54,7% голосів. У той же час, в політичному середовищі курсують чутки, що йому «натягнули» відсотки, щоб вибори пройшли в один тур.

Свого часу, Апеляційний суд Києва відмовився задовольняти скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського від посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus