USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Охоронця Димінського не було в авто під час ДТП, - Генпрокуратура

23 Серпня 2017 16:42
Охоронець, який взяв на себе відповідальність за смертельну ДТП, в якому загинула жінка, не перебував за кермом автомобіля

Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури у Фейсбуці.

Відповідаючи на запитання журналістів, Юрій Луценко повідомив, що особа, яка бере на себе відповідальність за те, що вона начебто перебувала за кермом у момент дорожньо-транспортної пригоди у Львівській області, насправді за кермом не перебувала.

"Я абсолютно чітко заявляю про те, що людина, яка заявила, що він був водієм, за кермом в цей момент не була", - сказав Луценко.

За його словами, охоронець спеціально приїхав зі Львова та сів за кермо вже після трагедії. Втім Луценко вважає, що наразі стверджувати, що за кермом був саме Димінський, не можна.



Нагадаємо, смертельна ДТП трапилася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня, Яворівського району близько 15:10. За попередніми висновками, автомобіль Opel Astra, за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня, повертав з траси у село, коли в неї врізався Mercedes S 65 AMG (машина власника футбольного клубу "Карпати", співвласника телеканалу ZIK, колишнього співвласника паливно-промислової групи "Континіум" Петра Димінського), що йшов на обгін по зустрічній смузі всупереч дорожній розмітці. Молода жінка загинула на місці ДТП. Справа набула нечуваного резонансу.

ЧИТАТИ ЩЕ: У день похорону загиблої дівчини Димінського бачили на футбольному матчі

Охоронець Димінського, який взяв вину за ДТП на себе. Галицький районний суд у суботу, 19 серпня, обрав запобіжний захід Андрію Борщу, охоронцю Димінського, за підозрою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка. Його помістили під варту на два місяці без права внесення застави.

Натомість родич загиблої Степан Мацевко, який повідомив про трагедію, стверджує, що за кермом "Мерседеса" знаходився сам Димінський, а його супроводжував позашляховик Lexus.

Очевидці зняли на відео Димінського на місці смертельної ДТП. На місці події видно чоловіка, дуже схожого на Петра Димінського, який сідає у позашляховик Lexus, що був у кортежі разом з Mercedes S 65 AMG, який і зіткнувся з Opel Astra.

Видання ZAXID.NET звернулося із офіційним запитом до ЛКП "Муніципальна дружина" з проханням надати записи камер відеоспостереження, на яких видно Mercedes Димінського.

На відео, яке надало ЛКП, видно, що саме бізнесмен Петро Димінський був за кермом Mercedes перед смертельною аварією. Кортеж Петра Димінського, виїхав від Львівської ОДА і за кермом автомобіля Mercedes S 65 AMG видно чоловіка у білій сорочці на короткий рукав.

О 14:32 автомобіль Mercedes їхав площею Торговою, поблизу ринку "Добробут". Камери знову зафіксували за кермом Mercedes чоловіка у білій сорочці. Через 23 кілометри і майже 40 хвилин, о 15:10, Mercedes із кортежу Петра Димінського потрапив у ДТП в якій загинула 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Тріль.



У понеділок вранці, 21 серпня, Петру Димінському було офіційно вручено повістку на допит і він був попереджений, що йому буде запропоновано здати зразок ДНК слідчому. Допит був призначений на середу, 23 серпня. Однак вже у вівторок, 22-го Димінський вилетів до Швейцарії. Отож, одну повістку бізнесмен вже проігнорував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus