USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Операція «Фірма» перевіряла луцькі організації на факт работоргівлі

30 Вересня 2008 14:30
Під час семінару з питань протидії торгівлі людьми представник жіночого правозахисного центру «Ла Страда Україна» Тетяна Татуревич відзначила, що через відсутність співпраці та обміну досвіду між правозахисними організаціями в різних регіонах України можливість покращити надання допомоги потерпілим від работоргівлі знижується. Про це 30 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Проблема торгівлі людьми існує вже давно, і за часи незалежності України дуже багато людей потрапило до работоргівців. За словами пані Татуревич, з кожним роком продовжується зростання постраждалих, які потрапили в трудову та сексуальну залежність.
Більшість работоргівців орієнтуються на отримання надприбутків за рахунок жорсткої експлуатації та утиску людських прав тих, хто до них потрапив. За весь час існування «Ла Страда Україна», з 1997 року, на «гарячу» лінію довіри звернулося понад 1200 осіб. Однак, як зазначила пані Татуревич, ця цифра є мізерною, оскільки багато із тих, хто став жертвою работоргівлі, або бояться розповідати про свою проблему, або не вважають за потрібне звертатися за допомогою.
Саме з цією метою проводяться спеціальні неурядові дослідження за сприяння ООН та ОБСЄ, які дозволяють розкрити справжню картину, що створилася тепер. За словами начальника відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області Петро Шпиги, провели спецоперацію «Фірма», під час якої перевіряли суб’єкти господарювання, які займаються посередництвом у працевлаштуванні та наданням туристичних послуг.
У результаті перевірили близько 20 таких фірм (вісім із яких – у Луцьку), однак ліцензію виявили лише у шести з них. Також із 2004 року знешкоджено сім бандугруповань, які займалися торгівлею людьми. Однак, як зазначив пан Шпига, через недосконалість законодавства кримінальна відповідальність може бути лише в тому випадку, якщо зафіксувано факт передачі грошей за раба від посередника до замовника.
Довідково:
Членами міжнародної правозахисної організації «Ла Страда» є Україна, Білорусь, Польща, Чехія, Болгарія, Македонія, Боснія і Герцоговина та Нідерланди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus