USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оренда 2 гектарів ставка на Волині вартує 150 гривень на рік?

28 Квітня 2009 18:05
Постійна комісія Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів під час свого засідання 28 квітня погодила надання в оренду 6 водних об\'єктів місцевого значення, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Депутатська комісія заслухала потенційних орендарів волинських ставків. Виявилося, що за попередніми домовленостями один з потенційних орендарів має платити у бюджет села аж 150 гривень в рік за оренду 2-гектарної водойми. Щоправда, згодом виявилося, що 150 гривень мала вартувати оренда 1-го гектара водного плеса. Це неабияк обурило голову комісії Олега Кіндера. На його думку, місцева влада повинна дбати про наповнення бюджетів своїх територіальних громад, зокрема і встановленням належної плати за оренду водойм. Натомість місцеві владці часто приходять і просять коштів у обласної влади.
 
Начальник управління Держкомзему у Горохівському районі Олександр Юзвик розповів, що у їхньому районі на оренду водойм бажаючі орендувати водні об\'єкти мають пройти конкурсний відбір. Таким чином оренда одного гектара водного плеса доходить до 1700 гривень за рік.
 
Олега Кіндера здивувало і те, що мешканець міста Києва забажав взяти в оренду ставок у Локачинському районі. Як пояснив Замличівський сільський голова Анатолій Грицюк, водойму хоче взяти в оренду житель сусіднього села Луковичі, який наразі проживає у Києві. За словами пана Грицюка, потенційний орендар пообіцяв збудувати 400 метрів дороги з асфальтним покриттям, які йдуть до водойми, йорганізувати там освітлення. Олега Кіндер також не задоволений тим, що сільрада планує за оренду цього водного об\'єкта брати 150 гривень за 1 гектар. Проте сільський голова запевнив, що у них – найвища орендна плата у Локачинському районі.
 
Все ж, прохання практично всіх потенційних орендарів волинських водойм комісія задовольнила. Одне з питань щодо надання водного об\'єкта в оренду депутати не прийняли через розгляд його судом.
 
Депутат Василь Столяр запропонував публікувати у ЗМІ роз\'яснення щодо правил надання водойм у оренду і подальшого користування ними. Голова постійної комісії Олег Кіндер на це погодився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Євген, юрист Показати IP 23 Лютого 2010 19:45
Вважаю, що більшість ставків перебувають в оренді незаконно. оскільки для укладення такого договору необхідно мати відповідну документацію на водойму, паспорт ставка та ін. Для отримання відповідних документів орендар спотикається на різні юридичні і чиновницькі перешкоди, що не дає можливості вести орендоване рибне господарство до останньої букви Закону. Чинне законодавство настільки заплутане і протирічливе, що дає змогу численним державним службам та органам в любий час складати акти правопорушень. Від податкової, екологічної служби, рибнагляду, закінчуючи органами державної статичстики та природоохоронною прокуратурою.
Залузький Олександр Показати IP 10 Грудня 2015 19:35
Мешканець села Луковичі який проживаэ в місті Київ, це не Ушатий ?
Артем Показати IP 22 Вересня 2018 23:48
Скажіть будь ласка. Скільки буде коштувати зробити паспорт на ставок і яка реальна ціна оренди за гектар ставку? Дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus