USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Осіння святкова імпреза волинських художників у Галереї мистецтв

8 Жовтня 2017 15:09
У своїй творчій майстерні вітає нас неперевершений художник Осінь. Вражає своєю кольоровою фантазією листопад, мінлива погода грає світло-тінями, а дощі малюють акварельні імпровізації. У цей сонячний жовтневий день святкують своє професійне свято українські художники.

У співзвуччі із осінніми мотивами, з гарним настроєм і багатими обжинками зустрічає День художника вся велика мистецька спільнота нашого краю. Напередодні, 6 жовтня художники і шанувальники мистецтва зібралися у Великій залі Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України. «Осінній салон 2017» традиційно став однією з найважливіших культурно-мистецьких подій року Волині, яка завжди пов’язана з особливими очікуваннями знаних майстрів малярства, фахівців, талановитої молоді, численних поціновувачів краси.

Т.Галькун. Сливи-угорки




Гостей святкової мистецької імпрези вітали народний художник України Тетяна Галькун і член НСХУ Світлана Костукевич. Свою повагу волинським мистцям засвідчили директор департаменту культури Тетяна Гнатів, депутат міськради, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. На адресу творчих особистостей Волині, які сьогодні складають культурно-мистецьку еліту нашого краю, прозвучали щирі побажання здоров’я, натхнення і невтомності у відображенні краси.



У світлому галерейному просторі Великої зали представлено більше 80 творів 49 волинських мистців – визнаних членів спілки, вільних художників, амбітної молоді. Загальний оптимістичний настрій презентації створює багатий експозиційний ряд різножанрових творів наших сучасників.



Це полотна олійного живопису, акварелі, інсталяція з дерева, ікони на склі, твори в унікальних авторських мішаних техніках. Формат «Осіннього салону» традиційно пропонує необмеженість у тематиках, авторських інтерпретаціях та технічних втіленнях, а також цінну можливість безпосереднього спілкування різних поколінь волинських мистців, одержання такого необхідного зворотного зв’язку із своїм глядачем.

О.Ядчук-Мачинська. З диптиху Небеса
Ікона на склі Г.Черниш
О.Бурдаш. В пошуках гармонії
А.Русанович. Цунамі
Л.Салинська. Лани
О.Кучма.Чорниці
Глядачі біля роботи А.Горбаля. Молекулярна графіка


Розповідає голова правління ВО НСХУ Володимир Марчук: «Щороку спілкою проводиться не менше чотирьох спільних виставок волинських художників, серед яких «Осінній салон» до Дня художника – головний творчий звіт кожного мистця про власний творчий поступ. Для молоді це можливість показати себе. Я вважаю, що активна виставкова робота є одним з найважливіших завдань спілки художників. Загалом тут проводиться до 40 різних мистецьких подій щороку: це групові і персональні виставки, майстер-класи і перформанси, зустрічі на культурно-мистецькі теми.

Лише протягом одного тижня, що передував Дню художника, в усіх залах галереї відкрилися різні виставки: глядачі зустрічалися на персональних презентаціях з графіком Миколою Шамрилою та живописцем Віталієм Мельником. Ми показуємо наші творчі здобутки та будуємо нові плани на майбутнє. А сьогодні я бажаю усім митцям міцного здоровя, творчого довголіття і натхнення до праці. Із Днем художника, шановні колеги!»

В.Марчук запрошує на Осінній салон


Ознайомитися з виставкою волинських мистців «Осінній салон 2017»,

а також персональними експозиціями Миколи Шамрили і Віталія Мельника ви можете протягом місяця у Галереї мистецтв, що на вул. Лесі Українки 24а. Шанувальники прекрасного можуть завітати сюди з середи по неділю. Вхід - вільний.

Д.Мозговенко.Ворожеска
В.Хомяк. Зимова казка старого міста. Замок Любарта
О.Юр'єв. Аллегро №1.
О.Дмитрук біля свого твору. Дітям Сирії
Е.Бесараб. Віолончелістка


Перелік учасників та фото робіт на сайті Галереї мистецтв https://www.volart.com.ua/ukr17/osinniy_salon/

Фото події – Віктора Чухрая

Маша Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хехъ Показати IP 8 Жовтня 2017 16:36
виолончелистка - чистой воды плагиат. Видел цветную фотку лет двенадцать назад.
Лучанка Показати IP 8 Жовтня 2017 22:46
Супер!!!!
художник Показати IP 9 Жовтня 2017 12:18
В місті 2 університети і 2 училища з відділами та факультетами образотвочого мистецтва в області ще 2 училища. Навіть викладачі цих закладів не цікавляться образотворчим мистецтвом, а стали ту?ими зароітчанами з комплексом неповноцінності. А скільки навчається і закінчили в Україні і за кордоном митців. Це сотні випускників щорічно, а де художники, батьківські гроші на вітер ?????? Батьки будьте уважні не пхайте бездарів у ВУЗи, нехай краще здобувають робочі професії !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus