USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Особливим дітям у Луцьку влаштували вишиване свято

1 Червня 2014 15:00
Вишиті сорочки у рамках акції «Подаруй дитині вишиванку» отримали десятки юних лучан, серед яких - діти з особливими потребами, а також діти переселенців з Криму та Донеччини.

Свято для учасників акції вчетверте відбулося в Палаці культури міста Луцька у День захисту дітей 1 червня за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Вперше таку акцію провели з нагоди Дня Святого Миколая 19 грудня 2011 року. Під час акції тоді вишиті сорочки отримали понад 200 дітей-сиріт та понад 120 дітей з особливими потребами. Понад 100 майстринь-вишивальниць за три роки реалізації проекту трудилися над сорочками для дітей. Цього разу вишиванки отримали 30 луцьких дітлахів, серед яких були діти з особливими потребами.



«Я вишиваю, напевно, усе життя, вважаю це улюбленою роботою, під час якої я відволікаюся від всього. Для акції «Подаруй дитині вишиванку» я вишивала вже вчетверте, вишиваю з душею, тому що це для діток, а дітки – це наше майбутнє. Цього разу сорочку я дарую десятирічному хлопчику. Дуже приємно вишивати для дітей, у мене самої шестеро онуків. У кожну з вишиванок я вкладаю частинку своєї душі. Добре, що знаходяться меценати, такі як «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», які приносять радість діткам», - розповіла вишивальниця Міля Чоп.



«Сьогодні дарують вишиванки особливій категорії дітей, дітям з особливими потребами. Чомусь ми звикли ставитися до них по-іншому, а для них найголовніше – інтеграція, для того, щоб вони брали участь у заходах, привернути увагу громадськості до їхніх потреб та дати можливість їм розвиватися. Сьогодні День захисту дітей і, напевно, правильно, що захист від держави та благодійного фонду отримають саме ці дітки, які цього потребують. Це не єдина акція – у Центрі надання туристичних послуг будуть представлені вироби дітей із особливими потребами. Дехто з дітей, присутніх на цьому заході, також виставляють свої доробки для того, щоб їх можна було реалізувати. Ми бачимо усмішки на обличчях дітей, задоволені батьки, тому що не завжди випадає нагода купити сорочку, адже більшість батьків витрачають кошти переважно на ліки», - розповіла директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.



Заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич зазначила, що якщо навколо гарної ідеї об’єднується багато добрих, людяних, щирих людей, свято виходить добре, і негода нікому не псує настрій. З її слів, цьогоріч благодійники запланували ще два подібних заходи – у серпні, до Дня незалежності України, та у грудні, до Дня Святого Миколая.

Ідея щасливого дитинства – найголовніше, що повинно зараз гуртувати українців, адже діти – це майбутнє, те, що зробить Україну щасливою, особливою серед інших держав, - підкреслила Ірина Констанкевич. Вона привітала присутніх від імені засновника благодійного фонду Ігоря Петровича Палиці та його мами, яка є авторкою ідеї цієї акції.



Вона повідомила, що особливістю цьогорічного свята є не лише те, що вже подолали рубіж у три сотні вишиванок, подарованих луцьким дітям, а й те, що у залі присутні родини, які прибули на Волинь з Криму та Донеччини. Тож свято покликане прокласти містки дружби та поваги до мешканців Сходу України.

Головний юрисконсульт благодійного фонду Ігор Поліщук привітав присутніх зі святом та зазначив, що українська вишиванка давно перестала бути просто елементом національного костюму, а стала одним із символів великого та єдиного українського народу. Він побажав усім якомога частіше із радістю та гордістю носити вишиванки у будні та свята.



Зі сцени лунали музичні вітання зі святом від юних музикантів Луцька. Вишиванки дітям вручили особисто майстрині-вишивальниці.



Сертифікати та премії від благодійного фонду отримали вишивальниці, які долучилися до акції.



Вишиванки від благодійників отримали і 39 дітей із 23 родин, які прибули на Волинь з Криму та Донеччини.



Наприкінці заходу на кожного з маленьких відвідувачів свята чекали солодкі подарунки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
333 Показати IP 1 Червня 2014 15:21
Молодці!
вчителька Показати IP 1 Червня 2014 15:38
і не лінь збирати дітей, дорослих, і співати, і подарунки вручати...І погода не зашкодила... молодці!!!!!
вчительці до вчителька Показати IP 1 Червня 2014 16:00
так, для кримських сімей і донецьких, напевно, це було "в диковинку"
Тарас Показати IP 1 Червня 2014 16:30
Молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus