USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Остання надія для рідних: в Україні запрацювала комісія з пошуку зниклих безвісти на сході

27 Липня 2020 17:29
В Україні запрацювала комісія з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Вона займатиметься питаннями координації діяльності різних установ щодо розшуку осіб, зниклих безвісти під час конфлікту на cході, забезпечення ведення Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти, надання рекомендацій органам держаної влади щодо виконання міжнародних зобов’язань України.

Про це повідомив народний депутат від парламентського об’єднання «Партія «За майбутнє» Дмитро Лубінець.

«Два роки уряд не міг запустити роботу комісії, функціонування якої передбачено законом «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти». Вона має координувати діяльність різних державних установ щодо розшуку осіб, зниклих безвісти, а також недержавних організацій (зокрема, тих, які представляють інтереси родичів осіб, зниклих безвісти), надавати рекомендації органам держаної влади щодо виконання міжнародних зобов’язань України, а також забезпечувати ведення Єдиного реєстру. Тепер нарешті є надія, що ця система запрацює, і рідні осіб, які зникли безвісти під час війни на сході, отримають хоч якусь інформацію про близьких їм людей», – заявив Дмитро Лубінець.

За його словами, подібні комісії були створені і функціонували в країнах, де відбувалися конфлікти.

«Такі комісії були створені і функціонували в Колумбії, Хорватії, Сербії. Вони зарекомендували себе як ефективний інструмент співпраці держави, громадського сектору та міжнародних інституцій», – повідомив парламентар.

Дмитро Лубінець також відзначив, що комітет з питань прав людини делегував до комісії свого представника – народну депутатку Ірину Суслову.

«Також туди увійшли представники Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Омбудсмена, Нацполіції, Генштабу, СБУ, ДСНС, Офісу Генпрокурора та інших державних інституцій. В такій співпраці розшук зниклих безвісти за особливих обставин буде відбуватися скоординовано та результативно. І я сподіваюсь, що вже скоро ми дізнаємось про долю багатьох з тих 1,5 тис осіб, які безвісти зникли під час конфлікту на сході», – заявив голова комітету з питань прав людини Дмитро Лубінець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus