USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Остерігатись, але без паніки», – начальник Волинської ОВА про ситуацію на кордоні з Білоруссю

13 Червня 2022 15:51
Днями начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко разом з прикордонниками вкотре обстежили понад 200 км спільного із Білоруссю кордону.

Про це повідомили 13 червня у Волинській ОВА.

У межах Волині ситуація контрольована, але українські військові 24/7 напоготові. Укріплюють потенційно небезпечні ділянки кордону, продовжують тактичні тренування.

«Остерігатись треба завжди, але не панікувати. Наші хлопці готові до будь-яких сценаріїв, тому що «дав же Бог сусіда», – прокоментував начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко військові маневри білорусів поблизу кордону із нашою областю.

Як йдеться в сюжеті ICTV, сім сотень військових РФ досі перебувають у Білорусі. Там триває переміщення військової техніки близько до кордонів Волині та Рівненщини. Наступу на Україну з боку Білорусі наші військові не відкидають.

«І російські спецслужби, і російська армія почуваються там (у Білорусі), як у себе вдома. Наскільки його (Лукашенка) вистачить – ніхто не може сказати. Очевидно, якщо буде остаточний ультиматум від Путіна, він здасться і цей наказ віддасть», – прокоментував пресофіцер 100-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Сергій Хомінський.

Місцеві жителі до кінця не вірять, що Білорусь наважиться напасти, адже там у них багато родичів і друзів, хоча й визнають, що з багатьма з них вже й не спілкуються.
Читати ще: У Білорусі почали формувати підрозділи «народних ополченців», – Генштаб

Як відомо, 11 червня повідомляли про те, що у Білорусі на кордоні з Україною зібрали 7 батальйонів та продовжили перевірку бойової готовності до 18 червня.

Тим часом стало відомо, що на півдні Білорусі помітили підозрілу активність з «інспекцією» занедбаного 369-го ракетного полку. Раніше там могла розташовуватися ядерна зброя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Свідомий Показати IP 13 Червня 2022 16:16
Головне, щоб не були "готові" так, як на кримському перешийку, де також було все перекрито і заміновано, споруджено багато інженерних загороджень.
Анонім Показати IP 13 Червня 2022 17:25
Хай Погуляйко йде звільняє його рідну Луганщину, а тут можна місцевого керівника знайти, якому будуть більше довіряти люди
Уася до Анонім Показати IP 13 Червня 2022 19:35
тебе не запитали що робити
Вася Показати IP 14 Червня 2022 13:39
Вірити їм не можна .
Олег Показати IP 15 Червня 2022 00:00
Чому неозброюете людей, чому непроводяться якісь тренувальні дії , пристрілка діездатного населення, видача якоїсь стрілецької зброї служившим в армії людім . Чому ми дивимося і аналізуемо чортя що , чому непровести навчальні збори діездатного населення . Наприклад я нерозумію ....тероборона то окремо, всу то окремо але ще тисячі мужиків які адекватні і можуть тримати зброю і хочуть захищати свою землю не з вилами в руках . Обучити роздати на село хочаб по пять стінгерів, мухи , озброети хоча би стрілецькою зброею ....ну ми ж прикордонна смуга ....ми перші вступимо в бій недай боже . Часи поговорити, інспектувати та сісти з осиледцем самогонки випити скінчилися ....земля України кровью залита ....наприклад я того нерозумію , поясніть мені хоть хтось . Я вже старий але свою оселю я буду боронити до останього чим зможу але ж ліпше щоб не чим зможа а конкретно чимсь і якось спільно з кимсь загальною командою з тими тероборонівцями чи зсу .. Дякую за порозуміння старого діда в минулому військового.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus