USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Острів у Греції піднявся на десятки сантиметрів після землетрусу, – вчені

4 Листопада 2020 23:45
Грецький острів Самос піднявся на кілька десятків сантиметрів після потужногоземлетруси магнітудою в 6,7, яке сталося 30 жовтня в Егейському морі.

До такого висновку прийшла дослідницька група кафедри геології та геоекології Афінського національного університету імені Каподистрії. Про це інформує УНІАН з посиланням на Newsone.

До складу групи входять відомі сейсмологи. Вони провели великі польові дослідження землетрусу, який торкнувся Самоса. Вчені досліджували його вплив на будівлі, супутні геодинамічні явища, цунамі і значні деформації ґрунту.

У результаті з'ясувалося, що в районі острова стався тектонічний підйом в північній і південній частинах розлому, який активізувався в морській зоні на північ від Самоса. Сейсмічний підйом острова становить близько 18-25 сантиметрів.

Як повідомлялося, у другій половині дня у в районі грецького острова Самос і прибережної зони Туреччини стався потужний землетрус.

Землетрус спричинив значні руйнування на Самосі і турецькому місті Ізмір. За останніми даними, внаслідок землетрусу загинули 113 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus