USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

ОТГ долучаться до фінансування дитсадків у Луцьку

30 Січня 2019 18:52
Рішення про спільні дії з органами місцевого самоврядування навколишніх сіл у сфері дошкільної освіти ухвалили депутати міськради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 52 сесії Луцької міської ради 30 січня.

Депутати ухвалили рішення про спільні дії з ОТГ та іншими органами місцевого самоврядування в сфері дошкільної освіти.

Як повідомив депутат Борис Смаль, протягом двох останніх місяців тривали перемовини з головами органів місцевого самоврядування сусідніх населених пунктів. Одна з територіальних громад фактично дала згоду на спільне фінансування діяльності закладів дошкільної освіти, в ще одній з ОТГ досі думають над цим. Текст проекту рішення узгодили з головами ОТГ.

Рішення ухвалюють для того, щоб заклади дошкільної освіти, які працюють за кошти міського бюджету і в яких навчаються діти жителів сіл, отримували у пропорційній долі фінансування з бюджетів сіл. Важливо, щоб батьки цих дітей не сплачували подвійну плату, тож вивчали списки таких дітей.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що у дитсадки міста беруть тисячу дітей жителів сіл і водночас відмовляють тисячі луцьких дітей Тим часом, у Києві не можуть стати на чергу в дитсадок ті, хто не має київської реєстрації, це називають захистом киян. Отже, він закликав депутатів стати на бік лучан. З його слів, варто, аби 40% вартості харчування дітей з сіл у дитсадках Луцька оплачували ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрій Показати IP 30 Січня 2019 19:27
Наприклад. я живу в Луцьку та маю житло + плачу податки в Луцьку через те що жив раніше в іншому місті мені потрібно при зміні реєстрації змінювати і інші документи підприємця ліцензії ФОП і.т.п... то не можна було попросити право власност чи документи про сплату податків? а не вимагати РЕЄСТРАЦІЮ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus