USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

ОТГ відшкодовуватимуть кошти на харчування дітей у луцьких садочках

21 Січня 2020 09:19
Кошти за харчування дітей з сусідніх об’єднаних територіальних громад у садочках Луцька відшкодовуватимуть з бюджетів ОТГ.

Про це йшлося 21 січня під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Як ідеться в пояснювальній записці до проєкту рішення, станом на 1 січня 2020 року у закладах дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади виховується більше тисячі дітей із прилеглих територій об’єднаних територіальних громад та інших органів місцевого самоврядування.

У зв’язку із децентралізацією влади органів місцевого самоврядування і для налагодження партнерських взаємовідносин виникла необхідність звернутися до об’єднаних територіальних громад та інших органів місцевого самоврядування, діти жителів яких відвідують заклади дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади, з питанням щодо відшкодування коштів за харчування таких дітей у ЗДО.

Відзначимо, що фінансування та утримання закладів дошкільної освіти міста здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Тож планують, що у результаті укладення договорів Луцькою міською радою з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування про міжбюджетні трансферти для відшкодування коштів зменшиться навантаження на міський бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
СЕЛЯНКА Показати IP 21 Січня 2020 11:02
А куди сплачують ПДФО із зарплати працюючі на підприємствах , лікарі, викладачі, держслужбовці,які проживають в селах Луцького р-ну ,Ківерцівського р-ну??? Я знаю і це точно- в міську казну, тобто в міський бюджет міста Луцька. А приєднати землі довкола Луцька міська влада дуже хоче,а дітей з села і пенсіонерів,які все життя попрацювали в місті і на сьогоднішній день лишили пільг на проїзд - то справедливо?
Роман Показати IP 21 Січня 2020 11:57
Я приніс в садочок довідку з роботи, що працюю офіційно на підприємстві, яке зарестроване в м.Луцьк. Плачу за харчування дитини як всі, тобто частину суми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus