USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ОТГ Волині отримають субвенцію на розвиток інфраструктури

19 Лютого 2018 14:02
У Кабміні вивчають питання аби надати ОТГ другий транш інфраструктурної субвенції, кошти можуть надійти вже в другій половині 2018 року.

Про це йшлося під час оперативної наради за участю голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 19 лютого.

«Я був із робочою поїздкою в Києві, і вже є такі розмови щодо виділення другого траншу інфраструктурної субвенції ОТГ. Швидше за все це буде в другій половині 2018-го. Тому, голови ОТГ, майте на поготові проекти, які пройшли експертизу, щоб їх можна було швидко подати у Мінрегіон», - звернувся Гунчик.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ БЮДЖЕТІВ ОТГ, - РОЗ'ЯСНЕННЯ ЕКСПЕРТА

Зауважимо, як інформувало видання «Вголос» з посиланням на експертів Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, додаткові кошти мають надійти тим ОТГ, де недорахувалися землі.

Нагадаємо, субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних громад, доповідав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, у 2018 році становитиме 1,9 млрд. грн.

Також додатковий ресурс ОТГ можуть отримати вже цього року завдяки передачі землі поза межами населених пунктів у власність громадам.

Під час наради йшлося і про те, аби сільські та селищні ради активніше створювати ОТГ, мовляв, 2018 може бути останнім роком добровільного об’єднання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus