USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пам’ятник Бандері постане біля луцького РАГСу

11 Серпня 2008 12:16

Пам’ятник Бандері у Луцьку може постати зовсім на іншому місці, ніж це пропонував муніципалітет. Про це йшлося під час засідання громадського оргкомітету з відзначення 100-річчя з дня народження керівника ОУН Степана Бандери, - інформує 11 серпня репортер «Волинських Новин».
На думку практично всіх учасників засідання, найкращим місцем для розміщення майбутнього пам’ятника лідеру ОУН була би площа навпроти луцького РАГСу. Оригінальною виявилась думка щодо цього питання голови Волинської облорганізації Союзу українок Любові Ганейчук, котра запропонувала розмістити пам’ятник Бандері «де колись стояв Ульянов (Ленін – «ВН»)», «біля фонтанів»  навпроти головного корпусу Волинського національного університету. Проте врешті-решт і пані Ганейчук погодилась із думкою більшості.
«Я теж бандерівець. І за формою, і за змістом», - запевнив присутніх Луцький міський голова Богдан Шиба. Попри це, він вважає, що, на відміну від майданчика поблизу Палацу учнівської молоді, місце біля РАГСу – не найкраще, насамперед з огляду на те, що архітектурні правила передбачають, що така масштабна площа вимагатиме відповідно масштабного пам’ятника Бандері, котрий буде ще більшим за існуючий пам’ятник Тарасу Шевченку. А це, на думку очільника Луцька, є небажаним.
Іншим контраргументом пана Шиби виступило те, що «через кілька років до РАГСу ніхто не ходитиме розписуватись», а натомість молодята лише вінчатимуться у церквах. Волинський історик Володимир Дмитрук у такому випадку запропонував перепрофілювати це приміщення під музей УПА – цю пропозицію бурхливо підтримали інші члени «бандерівського» оргкомітету.
Врешті-решт, після довгих дискусій Луцький міський голова погодився скасувати своє попереднє рішення щодо розміщення пам’ятника Бандері навпроти Палацу учнівської молоді і пообіцяв у новому розпорядженні передбачити те місце, котре запропонував оргкомітет – поблизу РАГСу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Дядечко Показати IP 11 Серпня 2008 13:30
"Не ходитимуть до РАГСу а тільки вінчатимуться у церкві" - це що за маячня? А може тоді в мечетях чи синагогах? У нас світська держава чи ні?
Лихий Показати IP 11 Серпня 2008 14:32
«Я теж бандерівець. І за формою, і за змістом», - запевнив присутніх Луцький міський голова Богдан Шиба Можна конкретизувати?
Чорна кава Показати IP 11 Серпня 2008 14:36
Повністю згідна, що цей памятник біля РАГСу не потрібно ставити. Але аргументація у Богдана Павловича...м'яко кажучи дивна.
Анонім Показати IP 11 Серпня 2008 14:51
Шиба - чудак на букву "М".
Добрий Показати IP 11 Серпня 2008 15:34
Лихому. Конкретизую: «Я теж бандеГівець. І за фоГмою, і за змістом».
перехожий Показати IP 11 Серпня 2008 17:17
Оце так, Шиба - термінатор. Геволюціонер початку 30-х років минулого століття. тоді, як свідчить історія, всі були дуже нетерпимі до альтернативної думки, а тому, в кращому випадку били габуном по голові, а в гіршому опоненту стріляли в потилицю. І це стосується всіх країн Європи, а не лише Західної України. Наци були нажзвичайно нетерпимими у всіх без винятку країнах. Видається, що розенберги-ідеологи були у всіх нацрухах. А от де був ляльковод - це питання залишається донині відкритим.
Лихий Показати IP 12 Серпня 2008 09:24
Ну Ганейчук - то феєрична депутатка:)) Шкода що в нас нема трансляції з сесії.
Будівничий Показати IP 12 Серпня 2008 09:26
Бандера біля РАГСу - це несмак! Чия це така думка - можна перелічити прізвища тих умніків?
Marmuletka Показати IP 12 Серпня 2008 09:27
Шиба правий 100%! - неможна той памятник ставити біля загса, хай стоїть біля палацу школярів.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2008 09:31
Політичний пам"ятник біля РАГСу - велика помилка. Ця площа зовсім для іншого. І коли молодята приїдуть розписуватись, поблизу не повинно бути ні націоналістів, ні комуняк, ні міліції яка за цим балаганом спостерігає. Нащадки оцінять вашу ідею по достойному, так само як ви дивились - пам"ятник Леніну біля ВДУ.
Петрович Показати IP 12 Серпня 2008 09:41
Біля РАГСу - НІ!
Лихий перехожому Показати IP 12 Серпня 2008 12:05
пане Путовіт, щось поки Шиба був в БЮТі, то з ваших вуст лився єлей а тепер - багно. То коли ж ви казали те що думаєте? А може ви взагалі не думаєте...
Longer Показати IP 12 Серпня 2008 12:08
Щось ніц не зрозумів про термінатора. Памятнику Бандері не місце біля РАГСа. Тут Шиба правий абсолютно. Богдане Павловичу не йдіть на поводу ні в кого.
Будівничий Показати IP 12 Серпня 2008 12:10
Хто входит в той громадський оргкомітет?
Петрович Показати IP 12 Серпня 2008 12:13
Шиба - архітектор. Про те, що пам'ятник на такий великій площі теж має бути дуже машстабним, більшим за всі інші памятники в місті - правильно. Хіба це правильно? А біля палацу учнівської молоді - йому саме місце і музей поряд і школярів багато. Давайте таки довіряти професіоналам.
Дядечко Показати IP 12 Серпня 2008 12:18
Я не фанат нашого мера але тут я цілком на його стороні - пам'ятник Бандері має бути не біля РАГСу а біля Палацу учнівської молоді.
АК Показати IP 12 Серпня 2008 15:35
А я - за варіант біля ЗАГСу!
караван Показати IP 13 Серпня 2008 19:07
Ну що ,балаболи наговорились? А я добився свого.Памятник буде біля РАГСу .Тявкайте шавки,караван іде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus