USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пам’ятник Бандері в Луцьку поставлять біля РАГСу

29 Липня 2009 12:13
Депутати Луцької міськради сьогодні, 29 липня, із другої спроби затвердили результати повторного замовленого конкурсу на ідею та місце вставлення пам’ятника Степану Бандері. Таким чином, пам’ятник провідникові українських націоналістів постане перед РАГСом на проспекті Соборності, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Один із обранців громади висловив думку, що місце для постаменту коло РАГСу вибране невдало. А тим паче, у час кризи не варто витрачати кошти на пам’ятник, котрий вносить протиріччя у суспільство. Власне, це питання є нібито неоднозначним і спірним.
 
На цю репліку депутата міський голова Богдан Шиба зауважив, що ніхто не давав права називати пам’ятник українській історичній особі протиріччям. Він зазначив, що конкурс відбувається вдруге і фахівці обрали найкращі, на їхню думку, проект і місце для пам’ятника. А ось продовження дискусії лише спричинить продовження обговорення на кілька років. 
 
Депутат Анатолій Бубенщиков розповів, що Степан Бандера був ідеальним сім’янином. Тож, на його думку, молоді пари, які укладатимуть шлюб у луцькому РАГСі і приноситимуть квіти до постаменту, не повинні через рік чи півроку цей шлюб розривати. Тому місце для пам’ятника не має породжувати ноток сумніву, – додав він.
 
Із першого разу голосування не вдалося: лишень 20 депутатів підтримали проект рішення. Луцький міський голова Богдан Шиба поцікавився у присутніх, які є міркування із цього приводу. «Ідеологічні? Політичні? Правові?» - запитав луцький керманич.
 
У підсумку, 26 обранців луцької громади проголосували за встановлення пам’ятника Бандері біля РАГСу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Толік Показати IP 29 Липня 2009 12:25
місце невдале.нафіга до РАГСу пхати політику??комсомольці..і фантазія у них комсомольська
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 12:32
Слава тебе Господи, разродились. Хоть поносные дискуссии прекратятся, осточертели уже
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 12:37
ну чим Бандера прислужився Луцьку? Нафіга ліпити кого попало, і так у місті казна-що твориться... Поставте Любартові краще, чи ще комусь, хто дійсно причинився до розвитку Луцька.
Лучанин Показати IP 29 Липня 2009 12:43
Бульш невдалого місця для пам"ятника Бандері важко було знайти. Команда Шиби любу ідею зіпсує.
дідо Показати IP 29 Липня 2009 13:10
Бандера-ТАК!!! Слава Героям!!!... нехай російськомовні імігранти та біженці Луцька починають поважати землю,на якій живуть...
крута Показати IP 29 Липня 2009 14:04
я впевнена, що він там ( цілий) довго не простоїть..хіба, прийдеться щоб цілодобово біля нього стояв наряд міліції..)))) Біля ЗАГСу..хай Шиба під вікном поставить собі і милується...або під своєю міськрадою...а Миколая перенесе до ЗАГСу..це було б логічніше...
Екс Показати IP 29 Липня 2009 16:20
А я вважаю, що не поставлять. Бо навіть бур"яни не можуть покосити. "Наше місто все гавнішає. і гавнішає..."
Анонім Показати IP 29 Липня 2009 16:35
Народ, рганізовуватимете суботник по псуванню памятника - і мене покличте. Як було популярно в США після обрання Буша: "люди, простіть мене за Шибу, я за нього не голосував"
Михайло Наход Показати IP 29 Липня 2009 20:40
Не знаю, які спеціалісти визначали місце встановлення пам'ятника, але погоджуюсь з тими, хто говорить, що там йому не місце. У місті є вулиця Бандери, в самісінькому центрі, отже мабуть і пам'ятник потрібно ставити десь поряд. Як варіант біля Палацу учнівської молоді (для наочного патріотичного виховання школярів), або в сквері напроти прокуратури (якраз на розі вулиці Бандери). Як на мене то пам'ятник має бути окрасою міста і стояти в його центрі, щоб його бачили гості міста та туристи, а я переконаний, що досить малий відсоток гостей чи туристів їздить у спальний район (до РАГСу), коли відвідують наше місто.
2 дідо Показати IP 30 Липня 2009 11:51
Чаво??? это я, "російськомовний мігрант", не уважаю эту землю? Ну что за подходы у людей? Вы, уважаемый, с какой такой стати меня будете учить жить? На каком основании? Вы создали тут, в этом городе, хоть одно рабочее место? Вы отговорили от аборта хоть одну украинскую женщину? Вы усыновили хоть одного брошенного украинского ребенка? Вы защитили от власти, в суде, от ментов права хоть одного украинского гражданина? Вы вывели из ступора хоть одного спивающегося украинского козака? Вы прибрали мусор хоть с 1 квадратного метра волынской земли? не на телекамеру? вы подобрали с улицы хоть одну бездомную собаку? Га? Нечем крыть? Только умничаете и шевелите губами на тему "кляті москалі заважають жити і ставити пам’ятники"? Вот когда вы сможете ответить "да" на перечисленные мной вопросы, тогда у вас будет право что-либо вякать в мою сторону и сторону таких граждан Украины, как я - русскоязычных. А так - нечего пи...ть с умным видом, тупизна. Хоть бы одним местом шевелили для своего народа, только и знают, что опубликовывать ср..е протесты и устраивать такие же пикеты, или заявлять, что "той, хто не знає державної мови, має бути покараний" (с) тупая п..а Фарион, нет других слов, кроме матерных. Принципиально в перебранках в Инете использую русский, уж очень подходящий язык для ругани )) кому не нравится - на ..., на ...!
Василь Показати IP 30 Липня 2009 16:56
"Дідо" має рацію - таким "язиком" дуже зручно хіба що матюкати наші святині, про які до недавнього часу замовчували. "Вєлікій і могучий" виявляється, не тільки язик а й всі інші органи тіла старшого брата. На всі вами поставлені питання пане "дідо" ми ствердно даємо відповідь "так!", бо і пам"ятник борцю за волю та самостійність України є продовженням ствердної відповіді на поставлені вами питання.
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 12:25
По - моему , что ДИДО , что ЧАВО - одинаковые. Не удивлюсь , если они соседи , например , по дачам и хорошо ладят вне форумов. "російськомовні імігранти" - глянь в словарь - ты хоть сам понял , что написал ? Как может - И - ммигрант жить в Луцке ?Люди , вчіть українську мову. По підручникам , а не по висловлюванням на форумах. Я - за пам'ятник , але - не в умовах безвладдя та кризи. Хоча , якщо вдасться... За умов цілодобового чатування міліції...Бо їм зараз нема чого робити...
Анонім Показати IP 1 Вересня 2009 12:46
Пам'ятник справжньому Герою України це не тільки пошана пану Степану Бандері але й великий плюс місту Луцьку й усій Волині. А те, що вороги України проти, то на те вони й вороги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus