USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Парафіяни святого Феодосія Чернігівського вшанували небесного покровителя

24 Вересня 2008 11:29
У Луцьку 22 вересня громада парафії святого Феодосія Чернігівського відзначила престольний празник. Уже традиційно очолив цю радісну для вірян подію преосвященніший Михаїл, єпископ Луцький і Волинський, який разом із духовенство відслужив святкову літургію, – повідомляють 24 вересня «Волинські Новини».
 
За інформацією сайту Волинської єпархії УПЦ КП, цьогоріч із владикою співслужили канцлер протоієрей Микола Цап, обласний і луцький міський декан протоієрей Іван Семенюк (настоятель парафії), луцький районний декан протоієрей Віктор Пушко та інше духовенство. Як повідомив клірик храму протоієрей Богдан Гринів, у привітальному слові преосвященний сказав, що «святий Феодосій досконалим чином здійснив настанови Ісуса Христа, тому ми його шануємо і прагнемо бути схожими на нього».
 
Довідово:
 
Походив святого Феодосій зі старого шляхетського роду Полоницьких-Углицьких. Народився на початку тридцятих років XVII століття у родині священика на Поділлі. Навчався в Київській Академії і ще під час навчання прийняв чернецтво у Києво-Печерському монастирі під ім’ям Феодосій, яке дали йому на честь преподобного Феодосія Печерського.
 
1692 року на пропозицію архієпископа Лазаря Барановича архімандрита Феодосія Углицького було обрано єпископом Чернігівської єпархії. 5 лютого 1696 року він упокоївся. Біля його мощів за переказами, почали відбуватися чудесні зцілення, й у вересні 1896-го Святого Феодосія було канонізовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus