USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Парагвай переніс посольство в Ізраїлі до Єрусалиму

21 Травня 2018 17:59
У понеділок, 21 травня, Парагвай переніс посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У церемонії відкриття парагвайського дипломатичного представництва взяли участь парагвайський президент Орасіо Картес і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

"Це історичний день, який зміцнює зв'язки між Парагваєм і Ізраїлем", - сказав Кортес.

Своєю чергою, Нетаньяху заявив про "великий день для Ізраїлю і для Парагваю", а також про "глибоку вдячність ізраїльського народу".

Водночас представник Організації визволення Палестини Ханан Ашраві засудив перенесення парагвайського посольства до Єрусалиму, назвавши це "провокаційною та безвідповідальною мірою" та порушенням міжнародного права.

Своє ізраїльське посольство в Єрусалим 16 травня офіційно перенесла Гватемала, на урочистій церемонії був присутній президент цієї країни Джиммі Моралес і Біньямін Нетаньяху.

Двома днями раніше в Єрусалимі відкрилося посольство США. Цей крок спровокував масові протести палестинців на кордоні сектора Газа і Ізраїлю. Ізраїльські солдати застосували вогнепальну зброю для приборкання десятків тисяч протестувальників. В результаті 60 палестинців були вбиті, більше 2770 чоловік отримали поранення.

У грудні 2017 року президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю й оголосив про перенесення туди посольства, таким чином він виконав обіцяне під час виборчої кампанії. Це його рішення, що суперечить усталеній політиці Сполучених Штатів на Близькому Сході, наразилося на значну критику. Міжнародна спільнота переконана, що питання про статус Єрусалима має вирішуватися на ізраїльсько-палестинських переговорах з цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus