USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гватемала слідом за США перенесе посольство в Єрусалим

25 Грудня 2017 19:18
Про рішення перенести посольство країни в Єрусалим повідомив президент Гватемали Джиммі Моралес у своєму Facebook, передає Кореспондент.

«24 грудня я говорив з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху... Однією з важливих тем стало повернення посольства Гватемали в Єрусалим. Повідомляю, що я дав інструкції міністру закордонних справ розпочати відповідні дії, щоб так і було», - написав Моралес.


Нагадаємо, на початку грудня президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і підписав документ про перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва.

Рішення американського лідера викликало негативну реакцію з боку багатьох держав світу, в першу чергу країн Близького Сходу і Палестини. Зокрема, палестинський ісламістський рух ХАМАС заявив, що рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перемістити туди американське посольство "відкриває ворота пекла". Під час протестів через визнання Єрусалиму загинуло декілька палестинців.

Своєю чергою, Генасамблея ООН прийняла резолюцію про невизнання рішення США по статусу Єрусалиму в ролі столиці Ізраїлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus