USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Парламент Британії не підтримав план Мей щодо Brexit

15 Січня 2019 22:37
15 січня Палата громад Великобританії проголосувала проти Brexit. Депутати парламенту Великої Британії відхилили угоду про вихід країни із Європейського Союзу, на якому наполягала Тереза Мей.

Проти проголосували 432 парламентарія, за - 202, інформує theБабель.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін оголосив про запуск процедури вотуму недовіри прем'єр-міністру Мей. Він відбудеться 16 січня 2019 року.

Уряд тепер має три дні для того, щоб винести на розгляд парламенту новий план дій.

За день до цього Палата лордів парламенту Великобританії не підтримала урядовий проект угоди щодо виходу з ЄС, і відкинула узгоджений прем'єром Терезою Мей варіант Brexit.

«Палата лордів 321 голосом «за» та 152 «проти» проголосувала за те, щоб відмовитися від сценарію виходу з ЄС без угоди і висловити жаль з приводу умов урядового проекту угоди щодо майбутніх відносин з ЄС», - повідомляється в офіційному Twitter-акаунті Палати лордів.

У Палаті лордів уточнили, що остаточне рішення буде приймати Палата громад. Але це голосування чудово показує, що «лорди вважають, що ця урядова угода шкодить Великобританії».

Згідно з прогнозом аналітичного центру The Economist Intelligence Unit (EIU), у разі провалу голосування, подальших варіантів розвитку кілька: повторне голосування за пропозицією Мей; депутати можуть змусити Мей прийняти більш м'який варіант Brexit, при якому Британія залишиться частиною ЄС, як Норвегія; зміна уряду і дострокові парламентські вибори; Brexit без угоди — вихід з ЄС без угоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus