USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Парламент Польщі вніс зміни до «антибандерівського закону»

27 Червня 2018 15:36
Уряд Польщі в поправці до «Закону про Інститут національної пам’яті» відмовився від положень, що викликали бурхливу критику США та Ізраїлю. Прийняті сьогодні поправки скасовують ст. 55а, яка вводила кримінальну відповідальність за приписування поляками злочинів гітлерівців.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на TVN24.

Згідно з новими правками, які підтримали 388 депутатів із 460, скасовується кримінальна відповідальність за перенесення на поляків відповідальності за деякі злочини нацистської Німеччини. 25 депутатів, однак, висловилися проти.

За словами члена Сейму Міхала Дворчика, кримінальна відповідальність ніколи не була головною метою закону. Він передбачений для того, щоб начебто відновити правду про участь поляків у Другій світовій війні і розвіяти неправдиві твердження.

Що стосується частини закону про відповідальність за підтримку так званої "бандерівської ідеології", то стосовно неї правок не передбачено. Підтримка дій українських націоналістів вважається у Польщі злочином.

До слова, закон про Інститут національної пам'яті, підписаний президентом Анджеєм Дудою, набув чинності з 1 березня 2018 року. Він забороняє пропаганду бандерівської ідеології і вводить можливість штрафів і тюремних термінів за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту або їхньої участі у «таборах смерті». Скандальний закон призівів призвів до конфлікту у відносинах з Україною, Ізраїлем та США.

Нещодавно польське польське видання Rzeczpospolita повідомляло, щос «антибандерівський» закон у Польщі допомагали готувати про путінські історики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Справедливий Показати IP 27 Червня 2018 16:13
Назва статті не відповідає змісту вказаних поправок.....
Лучанин до Справедливий Показати IP 27 Червня 2018 17:52
Таке робиться в більшості новини щодо України, щось типу "Петро Порошенко зустрівся із Дональдом Трампом", а насправді Трамп випадково натрапив на Порошенка, коли виходив з туалету і змушений був потиснути руку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus