USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Партія Жебрівського націлилася на вибори, але не президентські

28 Липня 2009 15:44
Новостворена політична сила «Українська платформа», яку очолив нардеп Павло Жебрівський, не орієнтується на президентські вибори. Перший іспит, який «майорить на горизонті» – вибори сільських, селищних та міських голів, що мають відбутися 28 березня наступного року. Про це сьогодні, 28 липня, під час прес-конференції в Луцьку розповів пан Жебрівський, – інформує репортер «Волинських Новин».
Павло Жебрівський розповів, що зараз тільки триває розбудова обласних організацій політичної сили, зареєстрованої у березні цьогоріч. Поки що установчі збори облосередків пройшли у п’ятнадцяти регіонах, Волинь – шістнадцята. Власне, облорганізацію в нашому краї очолив колишній начальник «чорнобильського» управління ОДА Юрій Кобець. Окрім того, у шести областях планується провести установчі збори в серпні.
За словами народного депутата, завдання на найближчий час – участь у місцевих виборах, а не президентських. «Зараз у розпалі президентська кампанія, і всі налаштовуються на окремих кандидатів», – зазначив він. Натомість пан Жебрівський не готовий підтримати чиюсь кандидатуру на пост глави держави.
За його словами, дуже важливий аспект – команда кандидата в регіоні, адже 80% питань вирішуються на місцях. Люди мають довести свою ефективність. Саме тому за підсумком місцевих виборів у березні 2010-го «Українська платформа» сформує «вершину того айсберга, яка може представляти політичну силу в парламенті».
«Українська платформа» не є політичною партією лідерського типу», – запевнив Павло Жебрівський. За його словами, політичну силу творять не зверху донизу, а навпаки. Більше того, обласним організаціям дають кілька місяців, аби вони вийшли на самостійне фінансування, а не сиділи на «дотаціях» зі столиці. Наразі вже шість осередків вже перейшли на самофінансування, решту «спонсорує» особисто лідер партії Павло Жебрівський.
Окрім того, в «Українській платформі» встановлено мінімальні членські внески, аби відсіяти громадян, які хочуть вступити до партії задля чисельності. Поки що мінімальний внесок становить одну гривню, якщо ж існує двомісячна заборгованість – то це підстава для виключення з політичної сили.
За словами пана Жебрівського, «Українська платформа» зокрема має існувати завдяки фінансовій підтримці не олігархів, а представників малого та середнього бізнесу. Загалом джерела фінансування партії повинні бути максимально диверсифіковані, – додав нардеп.
Павло Жебрівський зізнався, що сьогодні зустрівся з очільником ОДА Миколою Романюком та міським головою Луцька Богданом Шибою. Щоправда, насамперед не як політик, а як голова парламентського підкомітету з питань видатків державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Липня 2009 18:02
в Бондара ще одна партія під рукою з явилась, молодець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus