USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Париж вимагає від Лондона 100 млрд євро за Brexit

20 Липня 2017 11:19
Обов'язковою умовою виходу Великобританії з Євросоюзу буде виплата Лондоном свого боргу перед бюджетом Євросоюзу. Ця сума може досягти 100 млрд євро, заявив міністр економіки Франції Бруно ле Мейр. Про це інформує Кореспондент з посиланням на Reuters.

«Я скажу те ж, що любила повторювати Маргарет Тетчер: Ми хочемо повернення наших грошей. Можна обговорювати суму, але сам факт того, що Великобританія повинна заплатити те, що вона винна бюджету ЄС, - це важлива умова початку розмови про Brexit», - сказав ле Мейр.

Зазначається, що від Великобританії потрібно покриття частини загальних витрат Євросоюзу, які країна взяла на себе ще під час членства в ЄС. За словами Мейра, ця сума може досягти 100 млрд євро (115 млрд доларів).

«Виплата Британією її боргу є обов'язковою умовою початку будь-якої дискусії про майбутнє наших відносин», - додав міністр економіки.

Цього тижня Британія і ЄС почали перший раунд переговорів щодо Brexit. Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс зустрівся з головним парламентером ЄС Мішелем Барньє в Брюсселі. Перший раунд переговорів триватиме чотири дні.

Нагадаємо, на референдумі у червні 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід їхньої країни зі складу ЄС. Застосування статті 50 Лісабонської угоди почне дворічний період, після якого Великобританія повинна буде залишити всі європейські інституції та єдиний ринок, якщо не буде досягнуто альтернативних умов. У червні 2016 року більшість шотландців проголосували за те, щоб Велика Британія залишилася в складі ЄС, і правляча в регіоні Національна партія закликала до проведення окремого референдуму з цього питання, якщо позиція Шотландії буде проігнорована під час переговорів з Брюсселем щодо Brexit.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus