USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Пасаж» залишається: кого хочуть переселити із Завокзального ринку

16 Квітня 2021 14:13
Підприємців з ринку «Пасаж», що на вулиці Конякіна в Луцьку, не виселятимуть. Проте продавців, які займаються гуртовою торгівлею з автомобілів на розташованій поруч парковці, можуть попросити переїхати.

У деяких волинських ЗМІ днями з’явилась інформація про те, що гуртовиків з «Пасажу» хочуть переселити на Новий ринок. Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося по коментар з цього приводу до директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Бориса Смаля.

З його слів, про виселення підприємців з ринку «Пасаж» не йдеться. Натомість на Новий ринок хочуть переселити тих, хто торгує з автомобілів на тротуарах і прилеглій парковці.

«Є думка перевести на Новий ринок підприємців, але не з «Пасажу», а гуртовиків, які торгують та заважають і пішоходам, і пасажирам автомобілів. Адже призначення цієї земельної ділянки – парковка, а там відбувається торгівля. У результаті люди, які приїжджають на той же «Пасаж», машину не мають де поставити, бо там з вантажівки продають помідори. Тож є бажання цих оптовиків забрати на Новий ринок, бо він саме для гуртової торгівлі пристосований», - каже посадовець.
Він зазначив: згадана ділянка на вулиці Конякіна передана в оренду ПП ВКФ «Домінанта» під облаштування платної парковки. Однак з припаркованих автомобілів там жваво торгують овочами, здебільшого гуртом.

Зі слів Бориса Смаля, в міській раді планують створити робочу групу, яка має вивчити цю ситуацію. Проєкт відповідного розпорядження міського голови перебуває на погодженні.
Нагадаємо, міський голова Ігор Поліщук закликав лучан підтримати підприємців, які переїхали із Центрального ринку на «Новий», пообіцявши, що й сам за можливості буде заїжджати на ринок і купувати речі, які йому будуть необхідні.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Любі свині Показати IP 16 Квітня 2021 14:24
Давно пора. Там реальний гадюшник і не пройти не проїхати. Деколи пішоходи змушені обминати скупчення бусиків по проїзджій частині.... Схвалено таке рішення! Ще раз прошу - заберіть там будку - ГАЗон зі спущеними колесами! Стидоба ж це!
Сашо Показати IP 16 Квітня 2021 14:46
Льоню душать! Все закономірно.
Пп Показати IP 16 Квітня 2021 14:51
Дуже вірне рішення,а то одні пропки біля ринку,оптовики бусами займають всі паркомісця,а так і їм буде легше добиратись.....
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2021 14:57
Дуже добре! Нарешті буде порядок! Скоріше б вже!
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2021 15:06
Правильно, нема чого антисанітарію там розводити! Літом взагалі йдеш по смітті одному!
Я Показати IP 16 Квітня 2021 15:41
Хоть якесь мудре рішення! Повністю підтримую, і торгують більшість ті в кого і точка на пасажі і ще й з машини, одні ті самі власники. Щоб припаркуватись біля базару ціла проблема. Але ви базарникам це тільки скажіть, побачте який кіпіш буде.
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2021 15:48
Я категорично був і є не згідний з ситуацією на старому ринку, а от наведення порядку саме в цьому місці підтримую на всі 101%. Народу вроздріб вони майже не продають, а оптовики всеодно машинами забирають, отже немає різниці в якому місці їм торгувати чи іншим купляти, звичайних покупців це не зачепить, а "дихати" стане легше.
Пенсіонер Василенко Показати IP 16 Квітня 2021 15:48
Там де продовольчі ринки, там завжди срач, завжди смердить. А якщо продавець сама чи сам, людина до того ще не вихована і не культурна (тобто мати з батьком з раннього дитинства не привили до чистоти та порядку), то після себе такі торгаші будуть завжди залишати гадюшник. Їм би побільше втовгувати та поскоріше 500-точки запхати до трусів. Я колись на старому ринку по вул. Глушець побачив, як торгаші спекулянти після закінчення дня та продажу живої свіжої риби (залишки з кишками зливали у кущі приватного сектору по вул. Замкова). У мене немає таких телефонів, щоб можна було це зафотографувати і скинути в Інтернет. Цікаво невже так само хтось з них у себе на подвір'ї біля хати будуть таку смердоту зливали у рядки з картоплею чи до помідорів або до кущів смородини???
Хм до Пенсіонер Василенко Показати IP 16 Квітня 2021 16:30
Я, думаю, пару днів воно все-таки смерділо, проте урожай власники зібрали точно кращий, деякі спеціально підливають рослини подібними речами. А в іншому таки так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus