USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У луцьких школах хочуть заборонити збір коштів

20 Липня 2018 13:12
Усім учасникам освітнього процесу в Луцьку хочуть заборонити незаконний збір, обіг та збереження готівкових коштів на території та у приміщеннях закладів освіти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 липня.

Депутатка Анна Мовяк виступила з ініціативою запровадити заборону незаконного збору та обігу готівкових коштів та забезпечити заходи щодо запобігання корупції в навчальних закладах міста.

Вона підкреслила, що, незважаючи на прийняті закони, гроші в навчальних закладах продовжують збирати. Однак, відповідно до законодавства, при навчальних закладах мають відкривати благодійні фонди для збору коштів на потреби установи.

«Представникам батьківської громадськості та іншим учасникам освітнього процесу категорично забороняється незаконний збір готівкових коштів із батьків учнів та вихованців закладів освіти міста Луцька для вирішення фінансових питань, пов’язаних із покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведення ремонтних робіт та інше», – наголошено у відповідному проекті рішення.

Контроль щодо дотримання цього рішення планують покласти на управління освіти, аби воно проводило систематичну роботу в закладах освіти щодо удосконалення процедури оприлюднення та доведення інформації про використання бюджетних та позабюджетних коштів до широкого кола громадськості.

Комісія не підтримала проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
WOFK Показати IP 20 Липня 2018 14:02
Тут ключове слово "хочуть заборонити" так як і все в Україні - хочуть депутатів недоторканості позбавити, хочуть війну закінчити, хочуть корупцію побороти ........
І правильно Показати IP 20 Липня 2018 14:04
Да, але через фонди все стане підконтрольним. Як тоді мутити?
Оптимістка Показати IP 20 Липня 2018 14:08
Ще ж є так звана Опікунська рада...
Другорічник Показати IP 20 Липня 2018 16:50
Правильно. В школах і на території шкіл - заборонити ! А от під школою - можна .Тоді ні на який кримінал не потягне !
Віта Показати IP 21 Липня 2018 17:43
Ще б заборонили побори в садочках, а то апетит завідуючих росте і росте не по місяцях, а по днях і годинах, як отримати в 30 садочку. Все мало і мало...то сітку москітну...то вікна...то мило..до одяг для діда мороза 2-3 комплекта...то хлорку то вату і список не кінчається... Скільки одна вже це терпіти. Таке враження, що це платний, а не державний садок...тільки персонал державний залишився в ньому !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus