USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Пекельний прийом» у Луцькій міській клінічній лікарні. МИ ЦЕ БАЧИЛИ

10 Грудня 2013 19:00
«Йшов мимо, впав, прокинувся - гіпс» - це не лише крилата фраза з фільму, а й сумна реальність луцьких пішоходів. Із дев’ятої ранку у Луцьку міську клінічну лікарню невпинно приходили все нові й нові пацієнти, ніби тут щось безплатно роздають.
Насправді ж, у людей біда: за годину часу в травмпункт звернулося 10 людей.
Ранок у травмпункті Луцької міської клінічної лікарні «спекотний»: багато тих, хто травмувався ввечері – приходять саме зараз, бо ж думали, що минеться чи то травма не серйозна.

Біля травмпункта - черга. Люди бідкаються, мовляв лікарі там свої справи вирішують, чаї п’ють, а на пацієнтів їм байдуже.
А тим часом по той бік дверей «пекельний прийом»: лікарі не покладаючи рук оглядають, роблять рентген та вирішують подальшу долю пацієнтів.

Пані Леся вийшла сьогодні на роботу о 7.20, йшла вулицею Бенделіані, на тротуарах була ожеледиця, «поїхали» ноги. А вже через декілька годин медики озвучують їй рекомендації: «З гіпсом пробудете три тижні і прийдете до нас. На ногу не ступайте, щоб не було зміщення і ускладнень».

Більшість із тих, хто звернувся у травмпункт, за час перебування у ньому і журналіста Волинських Новин, – мали перелом руки чи ноги, мало хто обійшовся забоями чи розтягами.
Травмовані заходять по черзі, але людей з різким болем пропускають першими. До слова, нещодавно тут почали працювати на новій цифровій апаратурі, для якої не потрібні одноразові плівки та й опромінювання менше. Рентген-лаборант Валентина Окопна каже: «Це пришвидшує прийом травмованих, бо ж не доводиться чекати, як в старинку, півгодини на результат сканування. Тепер рентгенівські результати миттєво отримує лікар на своєму комп’ютері, де може знімок збільшувати в рази і детально розглядати».

Після рентген-обстеження встановлюють остаточний діагноз, при потребі гіпсують і назначають лікування. Чергують медики по 12 і по 6 годин, залежно від графіка, - розповів лікар-травматолог Роман Рубас.
За минулу добу у травмпункт Луцької міської клінічної лікарні звернулося 40 людей, 18 з них отримали травми на вулиці, у 9 - переломи кінцівок.

«У перші дні ожеледиці травмованих найбільше,- каже заступник головного лікаря з медичної частини Володимир Шендибило.- Люди ще не звикли обережно ходити, не адаптувалися, та й на зимове взуття не всі перейшли».

Медик каже, що визначити піковий період травматизму складно, бо ж, наприклад, для порівняння: за жовтень - 1162 звернення, а в червні ще більше – 1297 звернень.
Травмпункт у Луцькій міській клінічній лікарні працює цілодобово і щоденно.
Роботу луцьких лікарів Волинські Новини побачили такою:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 10 Грудня 2013 19:10
горах Японии за зиму выпадает до нескольких метров снега, а в городах — по 15–20 см за ночь. В результате к концу зимы тротуары и междугородние дороги превращаются в узкие снежные каньоны со стенами высотой в 2 человеческих роста и выше. Однако дороги в Японии никак не обрабатывают, только счищают снег. Потому в городах гололед не такое уж редкое явление. При этом шипованные шины в стране запрещены. Кстати, уборка снега возле домов и на тротуарах — задача самих жителей. Иностранный опыт: 5 реагентов в борьбе с гололедом. Изображение №32. Мария, живет в Саппоро: «Чтобы хоть как-то преодолеть гололед, граждане натягивают специальную зимнюю обувь, представляющую собой резиновый сапог с толстой рифленой подошвой».
Луцький перехожий Показати IP 10 Грудня 2013 23:29
Цікаво. Дай Боже усім тільки зі сторінок Волинських новин такі справи дізнаватися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus