USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Перемагати в боротьбі на інформаційному фронті не менш важливо, ніж на полі бою: у Волиньраді обговорили питання медіабезпеки

19 Серпня 2023 10:08
Під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування голова Волиньради Григорій Недопад зауважив, що в умовах воєнного стану та активації російської пропаганди питання інформаційної безпеки є вкрай важливим.

Про це інформують у Волинській облраді.

«Перемагати у боротьбі на інформаційному фронті сьогодні не менш важливо, аніж на полі бою. Наш ворог завдяки медійній пропаганді проникає у свідомість людей та спотворює дійсність. Тому ми маємо робити все можливе, щоб зарадити цьому процесу», – наголосив він.
Представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в області Лілія Бойко розповіла, що, на жаль, на окремих територіях прикордонних Ковельського та Камінь-Каширського районів досі мають вплив 11 білоруських радіостанцій і 8 білоруських телепрограм цифрового формату DVB-T. Разом з тим, вона зауважила, що ці території мають недостатнє покриття телесигналом вітчизняних мовників, що негативно позначається на інформаційному просторі регіону.
«У грудні 2019 року Нацрада ухвалила рішення про створення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі у стандарті DVB-T2. На території України в тестовому режимі уже працює 158 передавачів, тобто 95% держави покрито цим телебаченням. На Волині запущено сім передавачів. Ця мережа транслюється на хвилях метрового діапазону, які краще огинають перешкоди і спроєктована так, щоб покрити території, де були проблеми з прийомом телесигналу, особливо в прикордонні», – зазначила вона.
Читати ще: Локомотив успіху: на Волині громади закликають співпрацювати з Агенцією регіонального розвитку

Лілія Бойко звернулася до керівників територіальних громад з проханням донести до мешканців цю інформацію.
«Потрібно, щоб населення ваших громад оновило пошук каналів на своєму Т2 тюнері. Для цього достатньо запустити режим автопошуку каналів у меню тюнера чи телевізора. Найкраще для прийому телесигналу МХ-7 підійде антена метрового діапазону для прийому аналогового ТБ, які багато в кого збереглися. Також підходять вседіапазонні антени, які багато хто використовував для прийому цифрового ТБ раніше. Наприклад, дуже поширені так звані польські», – пояснила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus