USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Перемоги юних рожищан на міжнародному фесті

3 Квітня 2017 14:03
Міжнародний фестиваль-конкурс «Місто Лева 2017» зібрав багато талантів різного віку як з України, так і з-за кордону, зокрема з Польщі та Білорусі. Учасниками конкурсу були й вихованці Рожищенського районного Будинку дитячої творчості – хореографічний колектив «Росинка» (середня група) під керівництвом Алли Ковальчук.

- Поїздки на конкурс – це не тільки можливість реально оцінити досягнутий рівень майстерності, а й неабияке заохочення, поштовх рости і розвивання, - говорить Алла Ковальчук. – Середня група «Росинки» - це діти, які займаються танцями уже чотири роки, звісно, що за цей час вони уже багато навчались і можуть гідно представити свої танцювальні здібності.

У жанрі «Танці народів світу» маленькі рожищани виконували «Поліську польку» та «Танець з бубенцями». Зумівши опанувати себе на великій сцені, заручившись настановами керівника та підтримкою батьків (вони намалювали великий плакат і розгорнули його під час виступу), діти вразили журі та глядачів витонченістю та пластикою рухів, емоційністю виконання.

Професійне журі у складі Народного артиста України Мар’яна Шуневича, художнього керівника та головного балетмейстера-постановника балетної трупи Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, заслуженого артиста України Ігоря Храмова, заслуженого діяча естрадного мистецтва України Марка Орловського, соліста балету «Життя» Володимира Мазура, соліста Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, народного артиста України Олега Лихача, хореографа, бронзового призера Чемпіонату Європи 2007 року Сергія Баркалова, телепродюсера Олега Климовича, заслуженого артиста естрадного мистецтва України Ігоря Нетлюха високо оцінило хореографічну майстерність колективу «Росинка» і визнало юних рожищенських танцюристів переможцями фестивалю у жанрі «Танці народів світу» та нагородило кубком, дипломами і золотими медалями. А керівника колективу Аллу Ковальчук відзначили дипломом за високу педагогічну майстерність та професійне виховання творчої молоді.

Неперевершене відчуття радості переможців фестивалю «Місто Лева 2017» Анни Мірчук, Артура Вознюка, Світлани Жилко, Богдана Ніколайчука, Діани Бобрик, Іллі Стоцького, Софії Безверхої, Івана Клепанчука, Анни Соколовської, Дмитра Тищука, Олександри Клепанчук, Максима Матвійчука, Яни Мосійчук, Романа Тищука, Валерії Гуш та Владислава Федорука доповнили ще й незабутні враження від екскурсійної програми видатними місцями Львова. Зокрема, діти піднімалися на найвищу в Україні вежу львівської ратуші, що є пам’яткою архітектури національного значення, відвідали шоколадну фабрику, майстерню карамелі, пройшли майстер-клас з випічки піци. А ще – подарували львів’янам свій виступ на площі «Ринок», влаштувавши справжній флешмоб.

«Дуже дякую Аллі Анатоліївні за те, що вона навчила нас танцювати. Ми стали переможцями і побачили багато цікавих місць у Львові», - пише у своєму коротенькому відгуці про поїздку на фестиваль Діана Бобрик.

«Я думаю, що ми вивчимо ще більше танців і будемо подорожувати по всій Україні», - додає Іван Клепанчук.

Натомість керівник ансамблю Алла Ковальчук щиро дякує за розуміння та підтримку, віру у творчі здібності колективу батькам дітей, які фінансово забезпечили поїздку, особливо Андрію Мірчуку, який займався вирішенням транспортних питань, Ользі Мірчук, Наталії Клепанчук, Людмилі Вознюк, Оксані Стоцькій, Наталії Тищук та Людмилі Мосійчук, які, попри щоденну зайнятість, знайшли час і можливість, аби супроводжувати дітей на цей фестиваль. Адже розвиток дитячого таланту у значній мірі залежить сьогодні від батьківського піклування та підтримки.

В цей же час у Києві за підтримки Міністерства культури України та благодійного фонду «Соняшник» проходив однойменний Міжнародний дитячий фестиваль-конкурс, метою проведення якого є ознайомлення представників різних міст із розмаїттям культурного скарбу України, створення для дітей та молоді можливості творчого спілкування, розкриття нових талантів, популяризація сучасної української пісні та музики.

Це багатожанровий конкурс, у якому брали участь танцювальні колективи, вокальні ансамблі, виконавці розмовного жанру і, звісно, інструменталісти. Серед 160 заявлених учасників свої музичні здібності демонстрували й вихованці Рожищенської районної дитячої музичної школи, гітаристи Олег Гнатюк та Андрій Копюк, які навчаються премудростям мистецтва гри на гітарі у викладача Світлани Семенюк.

Учень Рожищенського НВК № 4 дванадцятирічний Андрій Копюк чотири роки освоює музичну грамоту. Здібний, ініціативний, наполегливий, він уже неодноразово виступав на великій сцені, займав призові місця на конкурсах у Києві, Львові, Івано-Франківську. Чотирнадцятирічний Олег Гнатюк займається лише три роки. За цей час був фінансистом на кількох конкурсах. Та виступ на столичній сцені був для хлопця дебютним.

Дует гітаристів у складі Олега Гнатюка та Андрія Копюка виконав обробку Олександра Зубченка «Сальвадор». Глядачі нагородили єдиних представників Волині гучними аплодисментами. А журі конкурсу, до складу якого сходили провідні спеціалісти, авторитетні фахівці у сферах музики, хореографії, вокального жанру, видатні діячі культури та мистецтв України, гідно оцінили виконавські здібності рожищенських гітаристів та віддали їм почесну другу премію.

Щасливі та радісні поверталися юні музиканти додому, обговорюючи нові можливості своєї участі у мистецьких конкурсах такого рівня.

- Ця поїздка засвідчила хороший рівень майстерності моїх вихованців, додала переконання хлопцям, що перемагають лише кращі, тому необхідно наполегливо займатись у майбутньому, і віри батькам у те, що їхнє бажання розвивати творчі здібності дітей (що не обходиться без фінансової підтримки) є виправданими, - говорить Світлана Семенюк. – Бо кожен новий конкурс, кожна наступна перемога – це шанс оцінити свої здібності, повірити у власні сили і не здаватися, а прагнути до вдосконалення, до підвищення майстерності. Бо перемог без напруженої праці не буває.

Тетяна Боярин
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus