USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Перенесемо зупинку і магазин пропаде», – мер Луцька пригрозив підприємцям, які не дотримуються концепції міста

27 Січня 2022 12:21
У Луцьку перевірятимуть, чи дотримались власники магазинів на зупинках зобов’язань із модернізації приміщень у відповідності до міської концепції. Натомість із підприємцями, які не оновили своїх торгових павільйонів, розриватимуть договори оренди.

Про це стало відомо 27 січня під час засідання 25 сесії Луцької міської ради.

Зі слів заступниці керівника департаменту містобудування та земельних ресурсів Софії Гули, у квітні 2021 року під час засідання виконкому прийняли рішення про загальну концепцію зовнішнього архітектурного вигляду тимчасових споруд та зупинок громадського транспорту.

Протягом року до департаменту містобудування надійшло 17 підтверджень від підприємців щодо заміни зовнішнього вигляду павільйонів на зупинках громадського транспорту.

«Починаючи з січня 2021 року, поновили 9 договорів оренди та провели одну заміну сторони орендаря. Ще 7 земельних ділянок перебувають на стадії розроблення документації. Йде робота з підприємцями, які встановлюють тимчасові споруди. Вони отримують дозволи тільки за умови встановлення тимчасових споруд у відповідності до концепції міста», – розповіла доповідачка.

Читати ще: У Луцьку магазини на зупинках перевірятимуть на дотримання концепції міста

З її слів, протягом 2021 року департаменту містобудування вдалося налагодити роботу з такими великими підприємцями як ПрАТ «Теремно Хліб» та ТзОВ «Волиньтабак» щодо заміни їх павільйонів на території Луцька.

«Станом на 31 грудня 2021 року замінили павільйони та тимчасові споруди на нові на трьох зупинках – на проспекті Відродження 13а та на проспекті Соборності 20 б і 20 в. На решті зупинок громадського транспорту оновлені торгові павільйони не встановили», – зазначила Софія Гула.

Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що питання оновлення та модернізації торговельних павільйонів на зупинках громадського транспортудосить серйозне, оскільки стосується зовнішнього вигляду міста, а також естетики та безпеки.

Він дав доручення голові земельної комісії Олександру Козлюку провести спільне засідання із комісією архітектури.

«Необхідно заслухати пояснення 17 підприємців, що надали гарантійні листи і зобов’язалися оновити зовнішній вигляд своїх об’єктів нерухомості, на якому етапі оновлення зупинок. Ми знайдемо способи вплинути на цих підприємців. У крайньому випадку перенесемо зупинку, встановимо там розумне табло і цей магазин пропаде», – наголосив мер.

Луцькі депутати проект рішення підтримали у кількості 30 голосів.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 27 Січня 2022 12:43
Єдине що з цього зрозуміло що доля самих мешканців міста нікому не цікава - де зручно місцевій владі там зупинку і поставлять, як їм заманеться так і зроблять щоб все виглядало. Так, порядок треба наводити, але ж не за рахунок лучан! Мені потрібно щоб зупинка стояла там де мені зручно,а не там де вам, бо ви нею взагалі не користуєтеся. Яскравий приклад що потрібно людям я як було зроблено взимку коли випаде сніг перед Променем - подивіться на сліди як люди ходять. Яка проблема так доріжки поробити?
Иван до Лучанин Показати IP 27 Січня 2022 12:59
Бывало следы ведут под кусты.....могут ошибиться с прогнозом трафика и тоже сделать дорожку туда. Посему, рисковать не нужно - как есть так есть.
Анонім до Лучанин Показати IP 27 Січня 2022 13:58
удячи із вашого тексту-брєду то вже в місті пора запроваджувати персональні зупинки громадського транспорту. Ви готові за це платити.
Я до Лучанин Показати IP 27 Січня 2022 14:31
Ти хоч прочитало, те що написало? Йолопень
Експерт Показати IP 27 Січня 2022 12:44
Місто це не концепція, це статус
Лучани Показати IP 27 Січня 2022 14:03
Завели в дєбрі ! Шо то за термін - концепція міста ? Є генплан, є детальний план території, є ДБН, є комплексна схема розміщення тимчасових споруд ! Зупинки транспорту - це одне визначення, а тимчасові споруди для зайняття підприємницькою діяльністю - то зовсім інше ! На зупинках не може нічого розміщатися, як окрім кіосків чи терміналів для продажі проїздних квитків. А тут схрестили гастрономи, гинделики і ковбасні магазини на тротуарах із зупинками і породили шось починаючи від корупції і закінчуючи якимось містобудівним викидишем ! А тепер бідкаються і придумують концепції. В Україні законодавча і нормативна база, якої цілком достатньо, щоби був порядок, чітко регламентує і будівництво, і встановлення,і розміщення - її просто треба знати і строго виконувати ! Та і в сусідніх країнах не знайдете такого ! Поїдьте до країн ЄС чи навіть у ту ж саму Білорусь - не знайдете такого ! Хто хоче щось зробити - то шукає можливість і робить, а хто не хоче - то видумує якусь концепцію, накладає контрибуцію, порушує конституцію і сіє корупцію ! На виборах виборці оцінять ваші діяння !
Коля з Волі Показати IP 27 Січня 2022 14:14
Скажіть, а та пані із земляних ресурсів, шо так вправляється у філософствуванні про оту містобудівну концепцію, хоч має диплом про архітектурну освіту ?
nik Показати IP 27 Січня 2022 16:38
Купу грошей потрібно щоб встановити кіоск такий який хоче мер, а де гарантії, що через рік в нього не буде нових "ідей" як змінити зовнішній вигляд? І всі інвестиції коту під хвіст.
Мешканка Ковельська Показати IP 27 Січня 2022 17:54
Все правильно. треба добити підприємців, щоб не виступали
Концепція про концеп Показати IP 27 Січня 2022 21:13
А як нащот того, шоби розробити нову концепцію мислення міських управлінців ? По перше. Заставити усіх отримати профільну освіту і беззаперечно виконувати вимоги Кодексу законів про працю. Друге. Поки не пізно стримати їх від продукування загальних концепцій зовнішнього вигляду всього, шо як вони вважають не так виглядає, як то їм персонально подобається. Третє. Для початку зробити загальну концепцію зовнішнього і внутрішнього вигляду хоча би громадських туалетів і на живому прикладі продемонструвати то лучанам. І останнє. Впровадити концепцію без дякування за таку роботу видавати на руки їм трудові книжки з непереборним бажанням ніколи більше не бачитися !
Нострадамус Показати IP 27 Січня 2022 23:32
Навiщо позносили капiтальнi зупинки, якi простояли б ще не один десяток рокiв?... Достатньо було iх трохи осучаснити. А замiсть них поставили якiсь акварiуми, де десятом людям вже тicно, i якi пiд час дощу нагадують казку про рукавичку... I це коли нам розказують про дотримання безпечноi дистанцii через Ковiд!... Е по мicту багато зупинок, де взагалi немае нiякого укриття. Облаштуйте iх, якщо е кошти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus