USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку приводитимуть до ладу магазини на зупинках

28 Серпня 2019 12:24
Підприємців закликатимуть навести лад зі своїми торговельними точками на зупинках. Ті, хто не відреагує на заклик міської влади, надалі не працюватиме.

Про це йшлося під час пленарного засідання 61 сесії Луцької міськради 28 серпня.

Депутати розглянули проект рішення про поновлення договору оренди землі фізичній особі-підприємцю Валерію Крамаревичу для обслуговування критої зупинки громадського транспорту з продовольчим магазином на вулиці Гордіюк, 33б.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що раніше вже дискутували про продовження термінів оренди ділянок під зупинками громадського транспорту, тоді пропонували продовжувати договори на рік, а нині пропонують продовжити вже на п’ять років.

Своєю чергою, голова земельної комісії міськради Олександр Козлюк повідомив, що було комплексне рішення, робили об’їзд усіх зупинок з комісією і представниками управління містобудування та архітектури. Розробили такий механізм: якщо немає зауважень до суб’єктів господарювання, які мають право власності, оренду продовжуватимуть на п’ять років. Щодо вказаного об’єкта жодних зауважень з боку управління не було.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що у багатьох містах України існувала така ж практика розміщення магазинів на зупинках. У Луцьку є 72 таких магазини, 90% яких перебувають у жахливому естетичному стані.

З його слів, підприємцям повинно бути соромно не пофарбувати власний магазин, що іржавіє. Отже, здійснюватимуть інспекцію кожного з таких магазинів на предмет естетичного вигляду, адже розташовані вони на головних вулицях міста, проспектах Волі, Президента Грушевського, Відродження тощо. Поряд з такими об’єктами соромно проходити з туристами. Тому проситимуть підприємців приводити магазини до ладу, якщо ж вони не реагуватимуть на позицію міської влади, їм не продовжуватимуть оренду та не погоджуватимуть цілодобовий режим роботи. Не може бути, мовляв, щоб людина заробляла гроші роками і не могла за ці роки знайти 20 тисяч гривень на те, щоб обшити магазин пристойним матеріалом. Тому, або магазини будуть приведені до належного стану, або більше не працюватимуть.

Олександр Козлюк зауважив, що об’єкт, який розташований на вказаній ділянці, новий та перебуває в належному стані. Депутати підтримали проект рішення щодо поновлення договору оренди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2019 14:51
Ті кіоски на зупинках - то породження корупції, жлобства і грубе порушення вимог Правил утримання автомобільних доріг і ПДР .Чому погрузка і вигрузка товару здійснюється із автобусних і тролейбусних заїздних карманів або з пішохідного тротуару ? На зупинках громадського транспорту ніякими нормативними актами не передбачено розміщення магазинів промислової і продовольчої груп товарів ! Хіба що за хабарі ! Може бути розміщений кіоск для продажу проїздних квитків. Де та продавчиня до туалету ходить, де вона руки миє ? В Європі такого нема, в Польщі нема, в Білорусі нема - хіба шо в Луцьку, де все не по людськи .Знайшли вихід і оправдання - пофарбувати і стане таке красіве, шо може і надалі стояти. Робіть по європейські раз туди в Конституції курс вказаний !
Лучанину Показати IP 28 Серпня 2019 15:19
Погоджуюсь частково, бо у Польщі я це бачив минулого року. На майже кожній зупинці в Любліні є кіоск з 90-х, у якому продають від печива до парфумів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus