USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перенесення Луцького авторинку: вирішення проблеми чи допомога бізнесмену

29 Квітня 2015 14:05
Незадовільними назвали депутати міськради висновки робочої групи щодо перенесення авторинку на вулицю Боженка.

Звіт робочої групи з підготовки пропозицій щодо подальшої роботи авторинку заслухали під час 73 сесії міськради 29 квітня.

Секретар міськради Сергій Григоренко поінформував, що 6 членів робочої групи проголосували за перенесення авторинку на ділянку підприємця Пахолка, що на вулиці Боженка. З його слів, існує проблема не з існуючим авторинком на вулиці Єршова, а зі стихійним, внаслідок чого виникають затори на дорогах.

Зі слів Григоренка, частина підприємців підтримує існування чинного авторинку, щоб не утворилося два конкуруючих ринки. Секретар міськради зазначив, що ділянка на вулиці Боженка може бути розширена на два гектари і таким чином зможе вмістити усі автівки, до того ж, там є вся необхідна інфраструктура.

Він наголосив, що авторинок може бути як перенесений, так і продовжити роботу на вулиці Єршова, якщо керівництво існуючого авторинку виконає умови робочої групи з облаштування території.

Депутат Сергій Сівак запитав, чи передбачене перенесення Центрального ринку у випадку перенесення авторинку на Боженка. З його слів, наявність двох ринків на цій території призведе до тих самих проблем, що нині існують на вулиці Єршова. Відтак, він не погодився і з висновком робочої групи.

Утриматися від схвалення роботи робочої групи закликав колег і депутат Юрій Вега. Він пропонував продовжити термін роботи комісії. Доповнити групу представниками громадськості та знову ж таки продовжити термін її роботи пропонував і депутат Павло Данильчук.

Своєю чергою, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що створювати робочу групу не мав права міський голова, оскільки це не належить до його повноважень.

Власне, робота ринків, з йог ослів, є сферою компетенції виконкому. Він зазначив, що владі не варто втручатися у бізнес, а вказана пропозиція – намагання допомогти людині реалізувати невдалий бізнесовий проект (підприємець планував переносити туди частину Центрального ринку, де володіє ділянкою, відведеної для автостоянки, на якій нині ведеться торгівля).

Депутат Андрій Козюра наголосив, що підприємець Пахолко повинен перш за все виконати свої зобов’язання із перенесення частини Центрального ринку на вулицю Боженка.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що рішення про перенесення ринку підтримали лише шестеро осіб, що є надто мало. Він пропонував дати можливість робочій групі працювати надалі для прийняття альтернативного рішення.

Присутні у залі представники підприємців висловлювалися на користь перенесення авторинку на вулицю Боженка.

У тому, що територія, передбачена генпланом для функціонування авторинку на вулиці Єршова достатня, переконаний представник ТзОВ «Автопарк Луцьк» Сергій Дьомін (підприємство обслуговує діючий авторинок). З його слів, цьогоріч підприємству вдасться здійснити низку заходів для того, щоб виправити на авторинку ситуацію із покриттям та санітарними умовами.

У підсумку, після тривалої дискусії депутати вирішили взяти до відома звіт робочої групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патріот Показати IP 29 Квітня 2015 14:38
Війна за бізнеспроекти почалася))))))Міськаді порада:між вул.Рівненською(кінець електропаратно) та Трункіна є 12 га комунальної землі виробничого призначення. Крок 1. Переводять землю в комерційну. Крок 2.Вирівнюють,закладають бруківкою,підврдять воду та електрику(які на межі) вставлюють туалет душ,кафе Крок 3 Створюють КП та передають ньому землю Крок 4 Встановлють ефективний менеджмент Крок 5 По гоподарськи розподілюють кошти найприбутковішого КП. Але ні, краще мати відкат чи долю в бізнесі ніж казна отримуватиме прибутки.
Анонім Показати IP 29 Квітня 2015 15:39
А вони для того там і засідають, щоб утілювати усілякі бізнеспроекти.. А питання вирішують в залежності від повноти налитого стакану. Простіше простого - зменшіть ціну за в"їзд на територію ринку до 20 грв. і буде вам щастя. Хто за межами - штрафувати. І вся проблема. Так ні, треба висосати із пальця, а потіім з розумними обличчями створювати вигляд роботи. Нічого особистого - лише бізнес.
v.s Показати IP 29 Квітня 2015 16:06
розігнати всіх бариг нах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus