USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перевіряти дороги Волині Гройсман прилетів вертольотом. Репортаж

30 Травня 2017 14:39
Не більше як півгодини тривала інспекція Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом відремонтованої дороги Луцьк – Радехів – Львів. Високопосадовець прилетів перевіряти волинську дорогу вертольотом, результатом робіт залишився задоволений, хоча й зізнався, що всієї дороги – не бачив.

Не встигли волиняни «відійти» від візиту Гаранта, як несподівано стало відомо, що знову, цитуючи класика, «к нам едет ревизор» - Володимир Гройсман вирішив серед інших областей західної України перевірити і дороги Волині.

Чому Луцьк – Львів?

Вибір дороги для перевірки – не випадковий. Таким чином інспектували, як освоїли кошти від так званого «митного експерименту», що заробляли з 2015 року: 50% коштів перевиконання планів митних платежів у Волинській, Одеській, Львівській та Чернівецькій областях спрямували на ремонт доріг загального користування державного значення. Вартість ремонту волинської ділянки траси Львів-Луцьк попередньо оцінювали в майже півмільярда гривень.

Проте, коли Волинську митницю ДФС очолював Олександр Шавлак, структура почала заробляти суттєво менше, коштів на ремонт доріг теж, відповідно, не побільшало. У квітні 2016 року громада почала протестувати проти такого рішення, і з часом Шавлака замінили на Віктора Кривіцького, кандидатуру якого запропонував, серед інших, сам Гройсман.
Віктор Кривіцький
Віктор Кривіцький
ЧИТАТИ ЩЕ: ГРОЙСМАН НЕСЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НОВОГО КЕРІВНИКА ВОЛИНСЬКОЇ МИТНИЦІ

За часів Кривіцького справи у митниці дійсно пішли краще, про що свідчать цифри: якщо за весь минулий рік від митниці на ремонт доріг отримали 168 мільйонів, то лише за 4 місяці 2017-го – 230 млн. Відтак, темп росту надходжень становить 40%.

«Дорогу я побачив – нормальна»

Варто додати, що у нашому випадку "ревізор" не приїхав, а прилетів.
Кортеж з двох військових вертольотів сів на майданчик неподалік дитячого табору біля села Терешківці Горохівського району. Звідти Mercedes Vito «підкинув» високопосадовця до пункту призначення, який знаходився за декількасот метрів.
Кортеж Гройсмана і преси
Кортеж Гройсмана і преси

Гройсман оглядає карту області, цікавиться, чи ліквідована в області ямковість на дорогах, на що отримує ствердну відповідь – «практично так».
Ще до приїзду інспекції працівники ДП «Дорцентр» знімають проби з покриття, висверлюючи частину полотна. Кажуть, що мінімальна товщина має становити близько 12 сантиметрів, а структура має відповідати заявленим стандартам. Дехто на це зауважує, що такі «тести» негативно впливають на довговічність дороги. Про це волинські журналісти питають і у Гройсмана.
Прем’єр у спілкуванні з заступником начальника з будівництва Служби автомобільних доріг у Волинській області Ншаном Антоняном категоричний, ба навіть різкий.


«Якщо не можете заробити цю дірку, то немає вам тут що робити», – каже Володимир Гройсман та додає, що колись роботи контролювали ще активніше, а радянські дороги були ледь не найкращі в світі.
Важливим є і питання збереження дорожнього полотна. Тож, аби його не розбивали у спеку перевантажені фури, на трасі у двох місцях за графіком чергує пересувний габаритно-ваговий комплекс. У працівників, які його обслуговують, Володимир Гройсман цікавиться, чи вони, бува, не беруть хабарі і навіть пропонує пройти тест на поліграфі.

Новий рік – нові дороги

В короткому коментарі місцевим ЗМІ високопосадовець зізнається, що загалом побаченим за неповні півгодини залишився задоволений.

«Дорогу я побачив – нормальна. Я не можу їх всі об’їхати і подивитись там, де безпосередньо сьогодні ведуть роботи. Але правильні плани щодо трас, які потребують ремонту і навантажені. Якщо ви 2 роки назад мали нуль, минулого року – в два рази більше, то зараз маєте 1,2 мільярда», – каже посадовець та додав, що наступного року почне роботу дорожній фонд, що дозволить залучити ще більше коштів на ремонт.

Після чого повертається до місця посадки гелікоптерів та піднімається в повітря – на черзі у нього візит в Тернопільську область.
Охороняють Гройсмана навіть зі сторони лісу
Охороняють Гройсмана навіть зі сторони лісу
Охорона
Охорона
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Я Показати IP 30 Травня 2017 14:51
Нехай проїде з В-Волинського до Нововолинська
Лучанин до Я Показати IP 30 Травня 2017 16:00
Він не приїжає-він прилітає!Це 2 великі різниці.На вертольоті не відчуваються ями!
І до Я Показати IP 2 Червня 2017 10:12
Краще на велосипеді хай проїдеться))) всі ями відчує
Anat Показати IP 30 Травня 2017 14:52
А чого в пана Мирки така червона "лице" сонце нагріло чи в "громадського активіста" совість десь на дні проснулась за дороги та поневіряння на них волинян???
павло Показати IP 30 Травня 2017 16:27
ох тільки показуха що такий діловий а людям краще не стало
мама мія Показати IP 30 Травня 2017 16:38
розсабтесь. гройс ваших коментів не читає, ну А Мирка завжди був за правду. ха-ха.
--- Показати IP 30 Травня 2017 17:09
Інспектувати дороги треба машиною!!! В ідеалі відчизняного виробника!!!
Теж буде 0 Показати IP 30 Травня 2017 19:22
"Якщо ви два роки назад мали нуль, то минулого року в два рази більше..." Економічне зростання від нової влади
))) Показати IP 30 Травня 2017 21:04
доречі...це його Віто...він є в його кортеджі і по Києву за ним їздить
юра Показати IP 30 Травня 2017 21:57
Театр абсурду. Перевірив стан доріг на гелікоптері. Наступна перевірка шахт на батискафі в лижах. Схоже совок у них в крові, як рак - не лікується. Блюв..и хочеться.
Колян Показати IP 30 Травня 2017 23:15
Цікаво для чого було дерти фрезою по свіжоукладеному асфальту полосу шириною 50 см вздовж зважувальної дільниці у Терешківцях, а потім її заасфальтовувати. На 4 фото знизу, біля правої ноги інспектора. На 7 фото знизу праве колесо буса Дорцентра стоїть на ній. А на 6 фото знизу бурять пробу десь приблизно на цій смужці...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus