USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь протестує проти митника-«заробітчанина» з Чернігова

4 Квітня 2016 11:27
На митному посту «Волинь центральний», що знаходиться у селищі міського типу Римачі, - акція протесту проти новопризначеного виконувача обов'язків Волинської митниці Олександра Шавлака. Акція відбувається за ініціативи волинської громадськості, зокрема, окрім безпосередньо учасників протесту, на ній були присутні представники ГО «Автомайдан України», громадської ради при Волинської ОДА та небайдужі волиняни.

Нагадаємо, про призначення на посаду виконувача обов'язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака голова Волинської ОДА Володимир Гунчик оголосив 21 березня 2016 року.

Зі слів представника ГО « Автомайдану України» в громадській раді при ОДА Дмитра Василенка 28 березня цього року відбувся збір трудового колективу митників на Волині. На цих зборах був присутній волинський губернатор. Так, під час заходу переобирали голову профспілки, що відбулося вперше за останніх два роки. Разом з тим, під час зібрання волинські митники виступили проти новопризначеного керівника. Працівників обурив той факт, що з Чернігова він привіз свою команду, а спеціалістів з Волині попередили про скорочення.

Водночас сам Шавлак пояснює своє рішення тим, що не може покластися на місцевих спеціалістів і згадує бурштинову проблему, актуальну на Волині.

Так, з його слів, за останній рік (чи то 8 місяців - сумнівається новопризначений керівник) при ввезенні на польську сторону було легалізовано близько 20 тонн бурштин. «З України бурштин вивозять нелегально, проте вже при в’їзді в Польщу його можна легалізувати. Згідно з тою інформацією, яка на сьогоднішний день є, за останній рік, чи то брали 8 місяців, я не пам’ятаю, близько 20 тонн бурштину було легалізовано при ввезені на польську сторону», - наголосив Шавлак. З його слів, налагодити законний шлях цього процесу потрібно зокрема для того, щоб сплачувалися офіційні податки на митницю.

Одночасно із зборами відбулася акція протесту «Волинь без Шавлака», учасники якої переконують, що новий керівник «розбазарив» митницю в Чернігові.

«За керівництва Шавлака на митному пості «Чернігів», що знаходиться у центрі міста процвітали хабарництво та корупція, нажаль це буденне явище для чернігівської митниці. То для чого нам такі заробітчани та ставленики начальника ДФС Насірова?! Хіба серед волинян немає гідних, які могли б очолити митницю. Досить й того, що попередники Шавлака були з Рівненської та Віницької областей», - обурюється активіст «Автомайдану України» Сергій Кушнір.

До слова, із власних джерел Інформаційному агенству Волинської Новини стало відомо, що Олександр Шавлак мешкає в елітному готельному комплексі «Машівський бір», вартість добового проживання становить не менше чотирьохсот гривень.

«І це при фіксований ставці 3500 гривень», - обурюються активісти.

Як повідомляє з місця події кореспондент видання, на митному посту «Волинь центральний» станом на 11.30 автівки вишикувалися в 12-кілометрову чергу. Як пояснюють митники, вони ще під час зібрання профспілок попереджали, що коли влада не відреагує на їхні протести проти призначення Шавлака, то вони припинять роботу. Разом з тим, стало відомо, що наразі через кордон пропускають обмежену кількість авто.
До слова, раніше йшлося про те, що волинських митників перевіряють на причетність до перевезення контрабанди - 1,5 тонни бурштину. Так, у зв’язку з початком службового розслідування щодо незаконного проходження через митний пост «Ягодин» рекордної півторатонної партії бурштину двох заступників начальника Волинської митниці Державної фіскальної служби, Юрія Мацібору та Юрія Терещука, відсторонили від виконання обов 'язків.

Нагадаємо, рекордні 1,5 тонни бурштину затримали 3 березня 2016 року польські митники на пункті пропуску «Дорогуськ», який «прогавили» волинські митники. Загальна вартість товару становить близько 24 мільйонів злотих (5,6 мільйона євро.) Бурштин був схований у вантажівці з польськими номерами, що їхала з України в Польщу. У Держприкордонслужбі спочатку пояснили, чому не перевіряли вантажівку з бурштином на Волинській митниці - вона прийшла у пункт пропуску «Ягодин» повністю оформленою.

З місця події - репортер ІА Волинські Новини Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Коля Показати IP 4 Квітня 2016 11:42
Хто призначав? Того треба запитати за якы заслуги? І взагалі на такі почсади треа через конкурс проходити і бажано з нашої області
Петро Показати IP 4 Квітня 2016 11:43
Комусь не угодний і все. Це все бабки одним він зручний іншим -відірвали від корита от і вся філософія
ГІЛЬ ПОТРАТИВСЯ Показати IP 4 Квітня 2016 11:57
Оце тесть переживає за зятя))))Та якби на підприємтвах профспілку питали кого призначити начальником то це був би бред..Останій приклад з ЛПЕ...А чому це проплачена Никитюком громадська рада ОДА зашевелилась!!??)))А автомайдан нехай би несвітив на публіку те,що їм небайдуже розподіл контрабандиських потоків(сором)..Видно ШАВЛАК КОРУПЦІОНЕРАМ і КОНТРАБАНДИСТАМ добре наступив на горло, раз такий шмон підняли))
іздив в польщу Показати IP 4 Квітня 2016 12:00
нічого непомінялось... віз сигарети в межах норми ніхто нічого неказав і некаже.....а вот черга з фур поговорюють люди створюється спеціально підприємцями, щоб показати що митниця непрацює і плюс стоять фури чекають "добра" на перетин і його навіть за подвійну ставку ніхто недає...Видно щось дуже добре везуть раз так готові платити))))
Микола Показати IP 4 Квітня 2016 12:37
Перешпа!!!! Заспокойся!!! Хабарник бурштиновий!!!
степан Показати IP 4 Квітня 2016 13:26
Взяли "чесного" Юрчика Перешпу за с*аку, кидай ту митницю, вози далi папiроси. На безбiдне життя ти вже заробив
віто Показати IP 4 Квітня 2016 13:28
Головне, чого бояться митники, крім тюрми-втрати можливості брати хабарі. Вони бояться жити на зарплату, адже, нічого, крім "брати", не вміють. За всю історію волинської митниці такого спротиву хабарників у погонах новопризначеному начальнику не було ніколи. Мабуть, він дійсно замахнувся на "святе".
громада Показати IP 4 Квітня 2016 13:29
"за ініціативи волинської громадськості" Правду напишіть, що місцеві контрабандисти зібрались і бояться щоб їхні ланцюжки з митницею не розірвали і ще до цього типу "Автомайдан" підключили, Дильова продажного і ОДА! Браво! Живемо "по новому"! :)))
555 Показати IP 4 Квітня 2016 13:33
Не знають людини, але за тиждень його роботи ставлять питання про звільнення? Чому? Тому, що взято під контроль і зупинено всі контрабандні потоки цигарок і бурштину. Звідси і весь сморід від так званої "прохвспілки" і БОМЖів (громадські активісти). Висновок: всіх контрабандистів вигнати.
123 Показати IP 4 Квітня 2016 15:54
ВОЛИНЬ ПРОТЕСТУЄ ПРОТИ МИТНИКА-«ЗАРОБІТЧАНИНА» З ЧЕРНІГОВА. ПРАВИЛЬНО! ДАЙТЕ ЗАРОБЛЯТИ СВОЇМ РІДНИМ З ВОЛИНІ!!!
Волинянин Показати IP 4 Квітня 2016 21:23
Микитюка людей усунули від корита то за нього впрягся Гунчик. Зібрались маргинали з автомайдану та волинських патріотів, які без грошей і не пошевелятся.
БПП Показати IP 4 Квітня 2016 21:25
Василенко - це гунчика побігунчик. Тоже активіста знайшли. Де платять там і він.
Петро Показати IP 4 Квітня 2016 21:37
Сірожа Кушнір тяне мазу за місцевого Микитюка (Контрабаса з ксівою митника)! Вже бабла получив і посаду пообіцяли!
Максим Показати IP 25 Квітня 2016 23:44
Та скільки вже можна проплачувати мітингувальників Красулі, не вже, ще мало підзаробив на контрабанді, возивли цілі автобусами цигарок. Дай іншим заробить, а то як у прислів'я виходит, не сам негам і нікому недам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus