USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перевірка сили та міцності: у Луцьку змагалися важкоатлети. Фото

17 Червня 2023 16:59
У Луцьку провели Відкритий чемпіонат із важкої атлетики КЗ «ДЮСШ № 3 Луцької міської ради». У змаганнях взяли участь майже 20 спортсменів із Луцька та Рівного, яких розподілили на кілька вагових категорій – від 40 до 80 кілограмів. Чимало з учасників уже ставали всеукраїнськими призерами.

Організувала чемпіонат ДЮСШ № 3, а підтримку надали департамент молоді та спорту Луцької міської ради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Змагання розпочалися із хвилини пам’яті про полеглих на війні Героїв та виконання Державного Гімну України. Важкоатлети показували свої вміння у двох вправах – ривок і поштовх, а суддею стала чемпіонка України Дарина Сахарук. Як розповіла дівчина, участь у такому чемпіонаті є чудовим стимулом та перевіркою власних умінь для молодих спортсменів.
Читати ще: Благодійність, помножена на роки: Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – 12 років

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила військових, завдяки яким змагання проводять у безпеці, а юних важкоатлетів закликала не забувати їхні подвиги та продовжувати досягати вершин в улюбленій справі.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» залюбки долучився до організації чемпіонату з важкої атлетики. На наших змаганнях є учасники не лише із Луцька, а й із Рівного. Приємно, що спорт нині розвивається. Бажаю кожному досягти високих результатів та вдало представляти Україну на міжнародних аренах», – наголосила Катерина Шкльода.
Директор департаменту молоді та спорту Луцькради Володимир Захожий подякував тренерам, які, попри нелегкі часи, знайшли можливість підготувати спортсменів до змагань, а також побажав перемог учасникам.

«Важка атлетика в місті та області знаходиться на дуже хорошому рівні. Маємо чудові результати на чемпіонаті України, який нещодавно відбувся в Луцьку. Хочу, щоб кожен із вас мав можливість спортивного розвитку. А всі ті люди, котрі дотичні до ваших старань, – тренери, влада міста та області – максимально сприятимуть, щоб наш український прапор майорів і славився у світі», – звернувся Володимир Захожий до спортсменів.
Директор ДЮСШ № 3 Геннадій Боровський розповів, що організували чемпіонат задля розвитку молодих спортсменів.

«Ці змагання є підготовкою до змагань більш високого рівня, таких як чемпіонати міста та області. Так діти мають можливість перевірити свою фізичну підготовку. Крім того, вони можуть виконати норматив певного спортивного розряду, а тренери, за результатами виступів, планувати подальшу підготовку», – розповів Геннадій Боровський.
Читати ще: У Луцьку – футбольний турнір Volyn Cup 2023. Фото

Найвправнішим у ривку став 16-річний Захар Сюйва із Луцька. Хлопець підняв штангу вагою 85 кілограмів. Як розповів, це його особистий рекорд, а важкою атлетикою займається вже 7 років, маючи чимало нагород на всеукраїнських першостях. Серед дівчат кращого результату досягла Сніжана Мельник із Рівного, піднявши понад 50 кілограмів.
До Луцька також завітав Денис Кравець – хлопець родом із Сєвєродонецька, що на Луганщині. Коли розпочалася війна, він переїхав до Рівного, де продовжив займатися улюбленою справою. Денис здужав підняти вагу в 60 кілограмів, що, як сам зазначив, вважає вдалим результатом.
По завершенню змагань юні важкоатлети отримали призи від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Благодійники потурбувалися про те, щоб жодна дитина не залишилася без нагород.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus