USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перевізники не хочуть їздити до волинських сіл

19 Жовтня 2016 20:56
Перевізники зголосилися менше, ніж на половину приміських та міжміських маршрутів, на які оголошували конкурс.

Про це йшлося під час круглого столу щодо обговорення питання про зміни в автобусних маршрутах, затверджені рішенням виконкому Луцької міськради 19 жовтня.

Сільський голова Гіркої Полонки Ніна Симонович повідомила, що неодноразово зверталася, як і мешканці села Оздів, щодо відновлення курсування маршруту №236 село Оздів – районна лікарня (Липини). Вона просила перевізників співпрацювати з сільрадами. Так, з її слів, перевізник Людмила Саган не виконує умови договору щодо маршруту №441, не дотримуючись графіку. Ввечері, мовляв, о 20.00 автобуси вже сходять з маршруту. Мешканці села, які працюють у Луцьку, після 20.00 не мають можливості добратися додому.

Як повідомила заступник директора департаменту інфраструктури та туризму-начальник управління транспорту та інфраструктури ОДА Наталія Остапкович, вже оголошували конкурс щодо маршруту №236 та визначили переможця.

Вона підтвердила, що отримувала звернення про недотримання перевізником маршруту №441 графіку руху. Підприємцю надсилали письмові попередження про можливе розірвання договору.

Водночас, важливо знайти іншого перевізника, який готовий обслуговувати цей маршрут. Наприклад, 4 жовтня оголошували конкурси по 90 об’єктах, а підприємці подали документи лише на 40 об’єктів. Тобто, на більшість приміських та міжміських маршрутів ніхто з перевізників не зголосився. Такі маршрути є менш рентабельними, ніж міські. За клопотаннями сільських рад організовують конкурси, але, оскільки всі перевізники є приватними, а не державними, ОДА не має можливості змусити їх подати документи на участь в конкурсі. Зі 158 перевізників, з якими укладені договори, жоден не бажає претендувати на маршрут №441.

За результатами круглого столу посадовець пообіцяла знову поговорити з підприємцем, яка здійснює перевезення на цьому маршруті, але не доки не знайдуть нового перевізника, договір не розриватимуть. Наприклад, раніше нарікали на невиконання графіку одного з маршрутів до села Небіжка і після розірвання договору півроку маршрут ніхто не обслуговував і люди ходили пішки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
до НАБУ Показати IP 20 Жовтня 2016 08:25
Перевірте декларацію, за що Остапкович придбала квартиру в Луцьку та земельну ділянку в Боратині та за що їй дають на лапу перевізники.
Дружина. Показати IP 27 Лютого 2018 02:12
коментар було видалено
Наталія Показати IP 27 Лютого 2018 15:14
Вже не земельна ділянка, а будинок. Декларації які подає- суцільна підстава, бо записує майно на чоловіка, з яким розлучена, і на брата, у якого таких доходів немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus