USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку оголосять конкурс на новий приміський маршрут №251

19 Жовтня 2016 15:42
Міська та обласна влада наразі не може знайти оптимального рішення щодо приміських перевезень: рух луцьких маршруток за межі міста називають незаконним, а конкурси щодо нових приміських маршрутів наразі не провели.

Про це йшлося під час круглого столу щодо обговорення питання про зміни в автобусних маршрутах, затверджені рішенням виконкому Луцької міськради 19 жовтня.

Оскільки відповідно до рішення виконкому Луцької міськради маршрути № 25, 30,32 з 1 грудня припинять курсувати за межі міста, питання викликало дискусію серед представників влади, мешканців приміських сіл та міста.

Як пояснив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, Закон України «Про автомобільний транспорт» статтею 7 передбачає, що перевезення на приміських маршрутах оголошують райдержадміністрації та облдержадміністрація. Таким чином, зі слів посадовця, міські маршрути, які здійснювали перевезення за межами міста, були порушенням законодавства, на що неодноразово звертала увагу ОДА. Так, голова ОДА Володимир Гунчик надіслав міській раді лист на виконання протоколу наради 16 березня, у якому просив закоротити всі міські маршрути до меж Луцька, а до дачних масивів продовжувати їх лише за погодженням ОДА. Заступник міського голови як приклад навів ситуацію, коли перевізник їздить у Милуші, а його просять продовжити маршрут до Кам’янки. Перевізнику невигідно продовжувати маршрут, беручи за проїзд 3 гривні, а підвищити ціну квитка неможливо, адже маршрут є міським.

З його слів, міська влада домовилася з ОДА про те, що облдержадміністрація проведе конкурси у жовтні і визначить перевізників на приміських маршрутах, після чого припинять перевозити громадян за межі міста міські маршрути. Наразі до підписання договору про співпрацю готова Гірка Полонка, тож законодавство дозволятиме здійснювати перевезення з Луцька до цього населеного пункту в межах договору. Інші маршрути, де немає питомої ваги лучан, закоротять. До прикладу, мешканці вулиці Дубнівської зверталися до міськради щодо того, що зранку не мають можливості доїхати на роботу, адже мешканці Підгаців займають місця у маршрутці.

Своєю чергою, начальник управління транспорту та інфраструктури ОДА Наталія Остапкович повідомила, що щодо маршрутів, які будуть закорочені, неодноразово відбувалися зустрічі з представниками міськради і перевізниками. Так, закоротити планують маршрути № 22,32, 25 та 30. Департамент інфраструктури та туризму ОДА 27 жовтня оголосить конкурс щодо маршруту №251 Підгайці-Забороль, де будуть задіяні 9 машин. Маршрут пролягатиме повз школу №7, за автомобільним заводом повертатиме праворуч на Рівненську, їхатиме через Київський майдан, вулиці Бринського, Глушець, Ковельську, Володимирську та Львівську. Вартість проїзду на маршруті №251 становитиме 3 гривні, а якщо конкурс не відбудеться вчасно, на думку посадовців ОДА, Луцька міськрада не піде на скорочення приміських маршрутів.

З 4 листопада діятиме маршрут Луцьк-Рожище, з автобусом, обладнаним для людей з обмеженими можливостями, курсуватиме від Волинської обласної клінічної лікарні до Рожищенської районної лікарні. Запустити планують також два маршрути Луцьк-Маяки (Княгининок). Втім, цю пропозицію розкритикувала сільська голова Княгининка Олена Твердохліб, зауваживши, що маршрутка №22 зранку переповнена, адже в місто їдуть на роботу жителі села, пізніше їдуть селяни, які везуть продукцію на ринок. Отже, на її думку, маршрутка Луцьк-Маяки не вмістить в собі всіх пасажирів.

Водночас, представники перевізників нарікають на потребу оновлення рухомого складу і відсутність необхідних фінансів і надто низьку ціну проїзду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2016 16:33
Скоро докомандуються, що тролейбус №7 в с.Гаражджу теж буде їздити "незаконно"! Ламати не будувати!!! Шкода, що на раціональні рішення і справи в депутатів бракує розуму.
Житель луцького райо Показати IP 19 Жовтня 2016 19:08
Краще на Луцьк-Маяки (Княгининок) в час-пік (з 3-х сіл, на кожній зупинці буде сідати 10-17 людей) пускати хоча би 5 випусків (мінімум) автобусів БВ (напр. Богдан А144 (які стоять в ЛПЕ без роботи), МАН А10, і т.д.), а в звичайний час та вихідні дні по 2 автобуса на лінії, хоча би Богдан А092. І цей маршрут продовжити десь до Адреналіну Сіті, щоб всі могли їхати на роботу/навчання. Бо коли відміннять 22, то в Зміїнці вже НІЯКА "Рожищанська" та "Рокинська" не зупиниться 100% ( будуть їхати переповнені )
забороль Показати IP 19 Жовтня 2016 20:49
Навіщо було пускати маршрутку 25. Раніше було законно а тепер що змінилось . Якби чиновники пересіли на громадський транспорт то було б все інакше.До влади дорвалась так звана молодь і дуже дбає за людей.
аня. Показати IP 19 Жовтня 2016 21:37
А що ж робити мешканцям вулиці Дубнівської. На роботу доїхати неможливо. І що нам дасть новий маршрут на Забороль, якщо немає ніякого сполучення з лікарнею № 2.
Спалах Показати IP 20 Жовтня 2016 13:09
Коли маршут 19 їздитиме в Прилуцьк?
житель Луцького райо Показати IP 20 Жовтня 2016 18:18
Краще на Луцьк-Маяки (Княгининок) в час-пік (з 3-х сіл, на кожній зупинці буде сідати 10-17 людей) пускати хоча би 5 випусків (мінімум) автобусів БВ (напр. Богдан А144 (які стоять в ЛПЕ без роботи), МАН А10, і т.д.), а в звичайний час та вихідні дні по 2 автобуса на лінії, хоча би Богдан А092. І цей маршрут продовжити десь до Адреналіну Сіті, щоб всі могли їхати на роботу/навчання. Бо коли відміннять 22, то в Зміїнці вже НІЯКА "Рожищанська" та "Рокинська" не зупиниться 100% ( будуть їхати переповнені )
Галина - жителька Ка до житель Луцького райо Показати IP 17 Січня 2017 11:20
Ащо робити ??? людям які живуть і ходять пішки по обїздій дорозі з Ковельскої до Камьянки - Маяки! вже 3- роки нас дурять! Маршрутки не має. !!! йдеш по дорозі повністью не облаштованій для піноходів, обочини не те що брудна її практично не має! машини фури обризкують з ніг по голову ! діти в школу ходять 2-3 кілометри. наражаючи себе на небезпеку! Обіцяли обіцяли! а самі ні разу не пройшлись не бачили тої ситуаціі! ось і зараз дали маршрут розлад для кого? так як там не можливо ходити треба щоб маршрутка їздила хоч би через кожну годину. а не в ранці і вечері! це є село треба щоб був сталий розклад і тоді будуть люди жити! жити так ян нормальні ! мати права від державного захисту поїхати туди кому коли треба! Шановні можновладці ! дайте нарешті людям гідне життя! принаймі це не є проблема. !!! Призначити перевізника порядного і відповідального! Був раніше 220 - якій виконував рейси регулярно. його зняли! дали маршрут іншому і ось три рокі він не виконував свої обовьязки! - він їздив тількі о 7 -00 . 8-10 . ранку . а інші години він не їздив! ми не однаразово просили. писали. але все на дарма! нас там за людей не мають! а перевізник відписував що робить рейси! не має кому вірити! ось на даний час дали знову маршрутку але сміх знову о 6-50. 8 -08 .14-04,18-24 .18-50. це не є добре тому що треба регулярні рейси! щоб люди мали можливість їздити по своїх потребах! чому в інши села їздять ! а до нас ні! пасса жирів вистачає! Дуже прошу зверніть на це увагу!
пасажир Показати IP 4 Грудня 2016 16:24
Чекаю коли вже водії 30-ки і 251 маршруту поб"ються між собою за конкуренцію пасажирів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus