USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перша зустріч Луцького ІТ-кластеру

30 Січня 2015 08:30
Коворкінги у Луцьку, підняття рівня обізнаності лучан про сферу ІТ, зміни, які необхідно внести в навчальні програми у вузах, та кооперування з метою спільної роботи – про все це говорили представники галузі під час своєї першої зустрічі.

Так, 28 січня у Луцьку відбулася перша неформальна зустріч Луцького ІТ-кластеру, темою якої стало знайомство представників ІТ-сфери міста.

На захід прийшло майже 40 учасників: представники громадських та приватних організацій та журналісти, керівники компаній та фрілансери: SEO-шники, розробники сайтів та спеціалізованих систем.

Один із засновників Луцького ІТ-кластеру Вадим Махомед розповів, що таке об’єднання ІТ–шників дасть можливість тісної співпраці всередині кластеру та аутсорсингу. Також він розказав про основні ідеї кластеру. Зокрема, йшлося про створення коворкінг-центру в Луцьку для роботи представників ІТ-сфери.

Так, під час конференції 20 січня Костятнин Волков озвучив ідею створити у місті спеціальний простір для роботи, де могли би працювати спеціалісти ІТ-сфери. Учора ж, Вадим Махомед зазначив, що такий коворкінг планують створити на базі СНУ імені Лесі Українки, оскільки ідею підтримало керівництво університету.

Під час зустрічі присутні вирішили сформувати вимоги сучасного ринку до освітніх програм та визначити, які знання необхідні для сучасного ІТ-шника. На меті Луцького ІТ-кластеру також є створення попиту до ІТ у найменших - школярів.

Окрім цього, луцькі ІТ-шники говорили про необхідність створення сайту кластеру, який уже знаходиться в розробці. З метою подальшого спілкування та підтримки спільних проектів луцькі ІТ-шники вирішили проводити зустрічі учасників Луцького ІТ-кластеру щомісяця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 30 Січня 2015 08:44
Молодці!! Треба об'єднуватись!!!!!
Дизигнер Показати IP 30 Січня 2015 13:30
Так есть КА ШАГ уже в Луцке. Смысл изобретать велик?
Анонім Показати IP 5 Лютого 2015 14:45
Глисти хочуть нажитися на лакомових торгових площах, які виникнуть... Пані та панове, а для нас це означає,що ми отримаємо ще один совок епохи срср + пацюки у центрі міста + сила силенна реклами з китайськими тряпками (далеко йти не треба погляньте на Київ) якщо глистам так не йметься потрібно їх направити у правильну площину :). Обладнати перехід острівком безпеки розширивши ТРІШКИ проїжджу частину благо запас Є! (АНАЛОГІЧНИЙ ПЕРЕХІД БІЛЯ ТАМ-ТАМУ) - Дешево і зі смаком ;)
Галя Показати IP 14 Лютого 2015 19:32
Бачу переселенців с Сєвастопаля
Лэна з львова Показати IP 19 Лютого 2015 12:23
Що вони цим хочуть доказати? Держава гроші не виділить!!!! Самі хочуть на цьому грошенять заробить? Оооооо...тільки не з Левандовським!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus