USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перші особи світового спорту - в Луцьку

12 Травня 2017 17:18
Напередодні міжнародної матчевої легкоатлетичної зустрічі U-20 Україна-Кіпр-Ізраїль-Румунія-Білорусь, що відбудеться у Луцьку вже завтра, 13 травня, до обласного центру Волині приїхали перші особи світового спорту: Свейн Арне Хансен (Норвегія), президент Європейської федерації легкої атлетики; Мартон Гулай (Угорщина), член Ради Європейської федерації легкої атлетики; Грегор Бенчіна (Словенія), член Ради Європейської федерації легкої атлетики.

Вони беруть участь у найбільших міжнародних легкоатлетичних змаганнях в Україні у 2017 році. Одне з них - у Луцьку, до слова, на Волинь приїздять 200 спортсменів і тренерів з 5 країн Європи.

Почесні гості на початку своєї поїздки з офіційним візитом прибули у стіни Луцької міськради. Там вони зустрілися із виконувачем обов’язків Луцького міського голови, секретарем міськради Ігорем Поліщуком, президентом Федерації легкої атлетики Волині, першим віце-президентом Федерації легкої атлетики України Володимиром Рудюком, президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, президентом Федерації ФЛАУ Ігорем Гоцулом, головою правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» Олександром Товстенюком.

Як зауважив першочергово під час зустрічі президент Європейської федерації легкої атлетики Свейн Арне Хансен, він із нетерпінням чекав зустрічі, щоб побачити оновлений стадіон «Авангард». Крім того, зауважив, звертаючись до Ігоря Поліщука, що йому дуже приємно зустрітися з політиками, які захоплюються спортом.
Зі свого боку виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поілщук розповів членам представницької делегації керівників світової та європейської легкої атлетики, що Луцька міськрада вкладає кошти у розвиток масового і професійного спорту. І якщо підтримка спортивних організацій у 2014 році становила всього 40 тисяч гривень, то сьогодні - це сума у 850 тисяч гривень.
«У Луцьку - прекрасний стадіон «Авангард», який адаптований для легкоатлетичних видів спорту, і це один із двох сертифікованих стадіонів в Україні для проведення змагань міжнародного рівня. Стадіон реконструйований коштами Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Вкладені великі ресурси. І, судячи з тих спортивних змагань, які вже відбувалися на цьому стадіоні, він вже показав себе з хорошого боку», - розповів Поліщук.

Він також зауважив, що Луцьк – перспективне і туристично привабливе місто. Воно межує зі Львовом і має із цим містом, де є міжнародний аеропорт, зручне транспортне сполучення. Так, згідно з опитуваннями, Луцьк входить у трійку найкомфортніших міст України.
На це Свейн Арне Хансен зауважив, що спортивна інфраструктура міста зокрема є важливою тому, що молодь сьогодні вимагає спортивних стадіонів найвищої якості.

«Вчора ми мали плідну розмову з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом щодо проведення європейських заходів, як, наприклад, на стадіоні в Луцьку. Декілька років Україна перебуває у складній ситуації, але у вас тут все одно безпечно. Ми хочемо з вами обговорити проведення європейських заходів у Києві, Луцьку, де є стадіони найвищої якості. Приємно й те, що паралельно із побудовою спортивної інфраструктури ви залучаєте населення до занять спортом», - зауважив президент Європейської федерації легкої атлетики.
Своєю чергою, Сергій Бубка подякував місту за проведення спортивних заходів найвищого рівня та Фонду Ігоря Палиці за реконструкцію «Авангарду».

«Ми спільно будемо працювати із іноземними колегами, щоб розуміти, які в подальшому змагання можемо проводити, у тому числі й в Луцьку», - сказав Бубка.
Крім того, президент ФЛАВО, перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк зауважив, що у планах - ще мінімум два стадіони аналогічного рівня як «Авангард»: «У нас амбітні плани. Рада Європи прийняла вчора рішення про безвіз і, сподіваємося, що рада легкоатлетичної асоціації так само допоможе нам більше інтегруватися в Європу, більше проводити європейські змагання найвищого рівня.

Наш стадіон витримав випробування національним чемпіонатом перед Олімпійськими іграми в Ріо. Сьогодні на стадіоні тренується національна збірна і готується до чемпіонату в Лондоні. Завтра буде міжнародна матчева зустріч. Тобто стадіон активно функціонує. Ми готові приймати європейські змагання. Сподіваємося, що Рада Європи нам у цьому допоможе - інтегрувати українську легку атлетику до європейської», - сказав Володимир Рудюк.
Після офіційної зустрічі делегації вирушили на стадіон «Авангард» на екскурсійний огляд.
Нагадаємо, 13 травня у Луцьку відбудуться міжнародні легкоатлетичні змагання. Стадіон «Авангард», головна спортивна арена Волині, прийме Міжнародну матчеву легкоатлетичну зустріч U-20 Україна-Кіпр-Ізраїль-Румунія-Білорусь. Захід стане найбільшим міжнародним легкоатлетичним змаганням в Україні у 2017 році. До обласного центру Волині прибуде приблизно 200 спортсменів і тренерів.

Торік Луцьк також приймав подібну матчеву зустріч - International Match U-18 Ukraine-Belarus-Turkey.

Фото Миколи Мартинюка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus